Z dobro voljo na 3. Medgeneracijski pohod ob reki in prekrasni naravi

Tudi letošnjo pomlad, v že tretji izvedbi Zavod za šport in rekreacijo Domžale organizira 3. Domžalski medgeneracijski pohod ob reki, katerega trasa bo potekala ob reki do plezalne stene in obiskom škrata “Domžalčka” na Šumberku. V izvedbi se bodo združili vaditelji športne rekreacije Športno atletskega društva Mavrica, ki je k sodelovanju povabil tudi Društvo Šola zdravja, katero bo dopolnilo večgeneracijski spekter udeležencev s prikazom telovadnih vaj, ki jih izvajajo vsako jutro na več lokacijah v občini.

Pohodniki se bodo z zbornega mesta na jugovzhodnem delu Stadiona Domžale ob Kamniški Bistrici podali na pot proti naravnim plezalnim stenam pod Šumberkom. Na tem postanku bodo udeleženci ogledali steno ter spoznavali spretnosti vrtenja Diabola (izjemno zabaven in popularen rekvizit, ki je primeren za odrasle in otroke od 6. leta dalje) ter spoznali “1000” telovadnih vaj z Društvom Šola zdravja.

Po vadbeni aktivnosti bo udeležence ob različnih gibalnih nalogah pot vodila naprej ob Kamniški Bistrici, nato v gozd, kjer se prične zanimivo iskanje zaklada škrata “Domžalčka”. Slednje vseeno ne bo povsem enostavna naloga, saj se bo potrebno orientirati in iskati oznake, ki bodo kazale pravo pot do škratovega drevesa, kjer prebiva. Tam si bodo pohodniki privoščili tudi malo malico, ki naj jo imajo s seboj, ob tem pa prisluhnili zelo zanimivi zgodbi o Škratu. Po tem se bodo pohodniki vrnili na izhodiščno točko pohoda, kjer se bo slednji tudi zaključil.

Start: sobota, 13. april 2019, ob 10 uri
Zbor: Stadion Domžale – pri reki (lokacija je označena na zemljevidu)
Zaključek: okrog 12. ure

Skupna dolžina poti v obeh smereh je približno 6 kilometrov, od tega en kilometer po gozdnih poteh.

Primerno za pohodnike vseh starosti. Pot je le delno primerna za vozičkarje. Vabljeni!

Avtor: Zavod za šport in rekreacijo Domžale; Foto: Arhiv Domžalca

 

Tagi