Vtisi po polfinalni zmagi in pred nadaljevanjem prvenstev

Trenerski dvojec Milomir Mandić – Peter Kristan v sezoni 2015/16 postavlja nove mejnike tako pri članicah, kot tudi dekletih U17 in U15. Po nedeljskem uspehu smo se pogovarjali z obema, svoje misli pa sta po polfinalnem članskem obračunu oba že usmerila v nadaljevanje sezone s spomladanskim delom prvenstva.

Trener Milomir Mandić, čestitke za nedeljsko zmago in zgodovinsko uvrstitev v finale pokala. Celotno pripravljalno obdobje ste imeli najbrž v glavah srečanje z Ankaranom in najbrž ni bilo lahko?

"Najprej hvala za čestitke. Za polfinalno srečanje z ŽNK Ankaran smo se v vseh pogledih dobro pripravili. Skovali smo taktiko, vedeli smo od kod preti nevarnost in samozavestno pritekli na travnato zelenico. Žal pa so bile vremenske razmere za igro na meji regularnosti. Pihal je močan veter, ki je preprečeval hitro, kombinatorno in dinamično igro, kakršno želimo gojiti. Žal se nekatere igralke niso držale trenerjevih navodil in plod nedisciplinirane in neodgovorne igre je bil hiter zadetek, ki smo ga prejeli v zgodnji fazi srečanja. Na srečo smo uspeli na hitro izničiti vodstvo domačink po dobro odmerjenem udarcu Barbare Kralj. V drugem polčasu smo vse sile usmerili v napad in poskušali zadeti. Žal nam terenske premoči ni uspelo kronati z zadetkom in sledilo je izvajanje 11-metrovk. Barbara Kralj, Katarina Gadnik, Ana Černelič in Kaja Jerina so zbrano in natančno zadele vrata nemočne domače vratarke. Na drugi strani so bile domače igralke manj zbrane. Beležimo obrambo naše vratarke Sonje Čevnik in strel, ki je zletel preko vrat. Na koncu koncev zaslužena, a težko prigarano napredovanje. Čestitke igralkam na zmagi, predsedniku, zahvala strokovnim sodelavcem, našim zvestim navijačem in vidimo se 25. 5. 2016, na finalu v Kopru, kjer pričakujem bučno navijanje in športno podporo s tribun."

V nadaljevanju prvenstva najprej potujete na gostovanje v Ajdovščino, sledi tekma s Krko doma. Kakšni pa so cilji v ligaškem delu? Za drugim mestom namreč zaostajate vsega za dve točki?

"Kot ste omenili, so pred vrati tudi prvenstveni obračuni in nedeljsko gostovanje v Ajdovščini. Vse drugo kot naša zmaga bi bilo veliko presenečenje. Letos igramo s pomlajenim moštvom. V kader se vračajo poškodovane igralke Manca Jereb, Kaja Jerina in Karmen Ulbin. Nekatere igralke letos manj trenirajo zaradi šolskih obveznosti, zato nas čaka še veliko dela in truda pri uigravanju in doseganju optimalne forme tako igralk, kot ekipe. Naš cilj je tudi letos uvrstitev med 4 najboljše in s tem igranje v ligi za prvaka. Konkurenca ne spi, nadejamo se dobrih iger in rezultatov in na koncu koncev dobre končne uvrstitve."

Peter Kristan, z novim letom ste se priključili članski ekipi in se po dveh sezonah in pol ponovno znašli v vlogi članskega trenerja. Kakšni so vaši občutki po nedeljski zmagi v Ankaranu?

"Z uvrstitvijo v finale pokala sem izjemno zadovoljen. Prav lahko bi se lahko končalo tudi drugače, predvsem zaradi vremenskih pogojev (močna burja), ki žal niso bili ravno najbolj primerni za tekmo, a so bili za obe ekipi enaki. Dekleta so se kljub vsemu izjemno borila in si zasluženo preigrala prvi finale v zgodovini kluba. Igra bo šla hitro v pozabo, zmaga pa bo ostala v spominu. To je odličen vstop v spomladanski del prvenstva, v katerem še nismo rekli zadnje besede. V dekleta popolnoma verjamem in z dobrim delom ter pristopom na treningih in tekmah, lahko spomladanski del prvenstva še velikokrat razveselimo naše zveste navijače, ki so se tudi v Ankaranu zbrali v lepem številu in nam tako pomagali do zgodovinskega uspeha."

V soboto nadaljujete tudi s prvenstvom v ligi deklet U17. V preteklem krogu ste bili prosti, ste pa v odličnem položaju na lestvici. Kakšna so pričakovanja pred nadaljevanjem?

"Po pravici povedano skupaj z dekleti že komaj čakamo na sobotno tekmo proti ŽNK Krka in nadaljevanje sezone. Dekleta so pridno trenirala in so dobro pripravljena na začetek spomladanskega dela prvenstva. Kljub nekaterim poškodbam v ekipi imamo na razpolago dovolj igralk za sestavo ekipe. Želim si, da bodo dekleta vsako tekmo, ne glede na nasprotnice odigrala na najvišjem možnem nivoju. Pred soboto imamo danes še zadnje prijateljsko srečanje, na katerem bom dobil še zadnje odgovore na vprašanja, katera dekleta si bodo zagotovila mesto v ekipi za sobotno srečanje. Želim si, da v nadaljevanje tekmovanja štartamo dobro in predvsem brez poškodb."

Obema sogovornikoma se zahvaljujemo za njun čas in jima želimo veliko uspeha v nadaljevanju sezone.

VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi