Vsi judoisti Judo kluba Komenda uspešni na izpitih za višje pasove

V ponedeljek, 12. junija 2017, so imeli judoisti JK Komenda izpite za višje pasove. V telovadnici OŠ Moste, se je zvrstilo več kot 80 mladih judoistov, ki so pred komisijo pokazali osvojene judo tehnike. Predsednik izpitne komisije je bil g. Milan Kunčič. Polaganje so si lahko ogledali tudi starši, zato je bila dvorana polna gledalcev, ki so podelitve pospremili z močnim aplavzom.

Z obiskom sta judoiste počastila tudi župan Občine Komenda g. Stanislav Poglajen in podžupan g. Igor Štebe. Podelila sta priznanja najbolj uspešnim tekmovalcem v sezoni 2016/17. Priznanja so prejeli: Luka Lukšič, Tina Vavpetič, Katarina Kumer, Nik Levec, Mark Jelnikar, Leon Adrović, Haya Veinhandl Obaid, Karim Veinhandl, Tomaž Klemenc, Gal Štupar, Darko Erić, Manca Kastelic, Žiga Pahor in Gal Podbelšek.

Polaganje so najprej opravili starejši judoisti, ki so prikazovali znanje za višje pasove. Za nekatere je bila to popolnoma nova izkušnja, saj je največ otrok polagalo 8.kyu (belo-rumeni pas) in so izpit opravljali prvič. Dogodek je zaključila naša najmlajša skupina – judo vrtec, ki je za DIPLOMO in nagrado staršem predstavila judo padce, nekaj judo iger ter različna plazenja, lazenja in kotaljenja. Dogodek je organiziral predsednik Judo kluba Komenda Boštjan Veinhandl, ki že več let zelo uspešno vodi klub, načrtuje in izvaja treninge, organizira tekme, priprave, in izlete. Boštjan je odličen trener, motivator in vedno poln novih idej za popestritev treningov. S pomočjo ostalih trenerjev je otroke dobro pripravil in prav vsi so izpit uspešno opravili. Sedaj imajo judoisti motivacijo in nov zagon za naslednje leto. Na tatami bodo stopili z višjimi pasovi, eno stopnjo bliže cilju vsakega judoista – postati mojster juda – nosilec črnega pasu. 

Avtor: Katarina Kumer
Tagi