Vse kar moramo vedeti pred pričetkom nove sezone SŽNL

Pred vrati je že četrta sezona, odkar v Radomljah lahko spremljamo ženski in dekliški nogomet. V 1. krogu SŽNL bodo v nedeljo ob 17.00 v Radomljah gostovale nogometašice Ankarana, medtem ko so dekleta U17 v prvem krogu prosta. Kot ste verjetno opazili, pa bo članska ekipa v novi sezoni nastopala z nekoliko drugačnim (sponzorsko dopolnjenim) nazivom, kot ŽNK Moje-lece.si Radomlje.

V novi sezoni se je število ekip v SŽNL ponovno povečalo na 10, potrebno pa je omeniti, da sta s tekmovanjem končala kar dva kluba, ŽNK Slovenj Gradec in ŽNK Jevnica. Večina nogometašic slednjega je svojo nogometno sredino skupaj s trenerjem našla v ŽNK Olimpija, nekaj igralk pa se je iz posoje pri Jevnici vrnilo v ŽNK Krka, ki se po letu premora vrača na žensko člansko nogometno sceno. Medtem ko v zadnjih letih Ljubljana ni imela niti enega predstavnika v članski kategoriji, pa ima letos kar dva. Zasluga za to gre tudi NK Krim, kateremu se obrestuje delo s podmladkom in so se odločili, da zavoljo deklet, ki so končala z nastopanjem v konkurenci deklet U17, nadaljujejo z delom tudi v članski konkurenci. Preostali klubi so že stari znanci na ženski nogometni sceni, tako da jih ni potrebno posebej predstavljati.

Kot je prišlo do nekaterih sprememb v ligi, pa je prišlo tudi do nekaterih sprememb v igralskem kadru naše članske ekipe. Nekatere igralke so zamenjale svoje sredine, nekatere pa so v drugih klubih samo začasno oz. na posoji. Pisali smo že, da sta se ekipi v poletnem prestopnem roku pridružili Karmen Ulbin (ŽNK Maribor) in Kaja Jerina (ŽNK Jevnica), v tem tednu pa je v Radomljah svojo sredino našla še vratarka Katarina Puš, ki se je k nam preselila iz Pomurja. Iz ekipe deklet U17 so se članski ekipi priključile štiri igralke letnika 1997:  Anja Blažič, Petra Zalaznik, Tara Komatar  in Irena Zupan. Irena se je odločila, da se bo podrobneje posvetila šoli, Tara bo kot posojena igralka v jesenskem delu nastopala za ŽNK Krka, Anja in Petra pa bosta stalnica  naše članske ekipe. Seveda ne smemo pozabiti niti na talentirane mlade igralke, ki jih pri nas ne manjka in že opozarjajo nase in trkajo na vrata članske ekipe. Trener Milomir Mandić jih spremlja z budnim očesom in bo lahko že računal na kopico igralk ekipe U17, ki bodo vsekakor dodana vrednost naši članski ekipi in verjamemo, da bodo dobile in tudi izkoristile vsako ponujeno priložnost, s prihodnjo sezono pa bodo že tvorile velik del članske ekipe.

PRIHODI: ODHODI:

 

Blažič Anja (dekleta U17), obrambna igralka
Jerina Kaja (ŽNK Jevnica), vezna igralka
Komatar Tara (dekleta U17), vratarka
Puš Katarina (ŽNK Pomurje Beltinci), vratarka
Ulbin Karmen (ŽNK Maribor), obrambna igralka
Zalaznik Petra (dekleta U17), obrambna igralka
Zupan Irena (dekleta U17), vezna igralka

Bizjak Neža (ŽNK Olimpija), posoja do 31.12.2015
Božič Lara (NK Krim), prestop
Komatar Tara (ŽNK Krka), posoja do 31.12.2015
Obrovac Adriana (ŽNK Olimpija), posoja do 31.12.2015
Prošek Marika (ŠD Extrem), posoja do 31.12.2015

Za lažje spremljanje srečanj objavljamo celotno člansko ekipo ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ob vstopu v novo sezono 2015/16:

VRATARKI:
Čevnik Sonja #23
Puš Katarina #22

OBRAMBNE IGRALKE:
Blažič Anja
Čagran Staša #2
Jereb Maruša #33
Šarlah Kaja #88
Zalaznik Petra #30
Žejen Larissa

VEZNE IGRALKE:
Babić Andreja #7
Boh Monika #11
Gerjol Polona
Jagarinec Katarina #18
Jereb Manca #15
Jerina Kaja #19
Kralj Barbara #5
Predanič Nina #10
Rebolj Manja #9

NAPADALKI:
Gadnik Katarina #14
Duščak Manca #24

NISO V KADRU (poškodbe, …):
Babić Katarina #6
Begić Pamela #12
Breznik Teja #13
Murovec Urška #4
Rojc Romana #8
Ulbin Karmen #17
Zupan Irena

Se vidimo v nedeljo, 23.8.2015 ob 17.00 v ŠP Radomlje. VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: ŽNK Radomlje
Tagi