Visoka zmaga proti Olimpiji!

Nogometaši Domžal so na gostovanju pri ljubljanski Olimpiji še tretjič zapored osvojili vse tri točke. o dveh zmagah z 2:1 so dvakratni državni prvaki tokrat v prestolnici slavili z visokim izidom 3:0. Prvo zmaga v trenerski karieri je vknjižil Luka Elsner, prvi gol v slovenski nogometni ligi pa je dosegel Joshua Parker.

Domžalčani so začeli odločno in že v 27. sekundi tekme je prva žoga končala v mreži Elvisa Džafića. Po podaji Nejca Skubica z avta je pred vrati odlično skočil Slobodan Vuk, ki je dosegel svoj drugi gol v letošnji sezoni. Domžalčani so nadaljevali z agresivno in disciplinirano igro, nevarni pa so bili tudi v napadu. Tudi drugi gol so dosegli po prekinitvi. Po podaji Rudija Požega Vancaša s prostega strela je bil Skubic sam pred vrati Olimpije, a žoge z glavo ni zadel. To je presenetilo Enisa Đurkovića, ki je stal za njim. Napadalec domačih je nenadejano žogo preusmeril v svojo mrežo.

Domačini so ob koncu prvega polčasa stisnili Domžalčane na njihovo polovico, varovanci Luke Elsnerja pa so se odzvali s hitrem protinapadom, ki ga je po podaji Slobodana Vuka s svojim prvim golom v dresu Domžal učinkovito zaključil Parker. V drugem delu igre je Olimpija poizkušala napadati, a so Domžalčani nadaljevali z organizirano in izjemno borbeno igro, ki je domačim onemogočila dostop do vrat Nejca Vidmarja. Mreži sta v drugem delu obmirovali in Domžalčani so se povsem zasluženo veselili visoke zmage, ki jo bo zagotovo v najlepšem spominu ohranil trener Luka Elsner, saj je bila njegova prva v vlogi glavnega trenerja.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić, NK Domžale
Tagi