Visoka zmaga proti Krki

Nogometaši Domžal so v 13. kolu Prve lige Telekom Slovenije izenačili svojo najvišjo zmago v letošnji sezoni. Tako kot v 10. kolu Celje, se je tudi novomeška Krka domov vrnila s štirimi žogami v svoji mreži. Dvakratni državni prvaki so vse gole dosegli v drugem polčasu, med strelce pa so se vpisali Joshua Parker dvakrat, Slobodan Vuk in Zeni Husmani, ki je zabil svoj prvi gol v letošnji sezoni.

Čeprav je pogled na končni izid prelep, v prvem delu igre ni kazalo na tako suvereno zmago domačih. Krka se je zelo dobro postavila na igrišču in z organiziranim branjenjem le redko dovolila nasprotniku ogroziti svoja vrata. Kljub očitni premoči v posesti žoge so varovanci Luke Elsnerja prvič nevarneje zapretili šele v 28. minuti, ko je po močnem strelu Miloša Mijića in odbiti žogi vratarja Matka Obradovića, Slobodan Vuk streljal nekoliko previsoko. Proti koncu prvega dela so s streli z razdalje poizkušali tudi gostje, a vratar Nejc Vidmar ni imel težjega dela.

V drugem polčasu pa so Domžalčani pritisnili na plin in odločen začetek se jim je obrestoval že po osmih minutah. Po nesebični podaji Slobodana Vuka je iz neposredne bližine žogo v prazno mrežo potisnil Joshua Parker. Isti igralec je, po vnovični podaji Slobodana Vuka, z natančnim strelom prednost podvojil le devet minut pozneje. Domači se niso ustavili in v 73. minuti so izpeljali še en odličen protinapad. Tokrat se je v vlogi podajalca znašel Parker, Slobodan Vuk pa je obšel gostujočega vratarja Obradovića in poslal žogo v prazno mrežo. Končni izid pa je v 83. minuti, po tretji podaji Slobodana Vuka na tekmi, z močnim strelom v desni kot postavil Zeni Husmani.

Pred nogometaši v najmočnejši slovenski ligi je sedaj dvotedenski reprezentančni odmor. Domžalčani ga bodo izkoristili za tri prijateljske tekme. V torek bodo gostovali pri sosednem Dobu, v sredo v Športni park prihajajo Radomlje, v torek, 15. oktobra ob 16:30, pa bodo varovanci Luke Elsnerja v avstrijskem Gradcu gostje Sturma, ki ga vodi slovenski trener Darko Milanič.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi