Visoka zmaga članic ŽNK Radomlje, kadetinje morale priznati premoč Pomurju

V 15. krogu ženske nogometne lige sta se v Velesovem pomerili ekipi Velesovega in Moje-lece.si Radomlje. Radomljanke so upravičile vlogo favoritinj in v mrežo domačink poslale pet žog. Po dvakrat sta zadeli Barbara Kralj in Ana Černelič, enkrat pa Tinkara Senica. Dan prej pa so se v Beltincih z ekipo Pomurja „udarile“ tudi kadetinje, ki so nastopile oslabljene, igralke Pomurja pa so slavile s 3-0.

Igralke Velesovega in Radomelj je na Gorenjskem pričakalo muhasto aprilsko vreme. Trener Peter Kristan je na igrišče poslal Sonjo Čevnik, Lariso Žejen, Tjašo Kumer, Stašo Čagran, Katarino Jagarinec, Ano Černelič, TijoVrhovnik, Barbaro Kralj, Moniko Boh, Karmen Ulbin in Tinkaro Senica. Domačinke so bile skozi celotno srečanje praktično nenevarne, dolge žoge prek zadnje vrste Radomljank niso obrodile sadov.

Prvi zadetek je v 18. minuti dosegla Tinkara Senica, ki je po podaji Larise Žejen žogo iz bližine poslala v gol. Sedem minut kasneje je svoj prvi zadetek na tekmi po podaji Tjaše Kumer v prostor dosegla Barbara Kralj, v 35. minuti pa je semafor kazal že 0-3, zadela je najučinkovitejša Radomljanka to sezono Ana Černelič. Kljub rezultatski premoči Radomljank smo spremljali raztrgano igro, igralke obeh ekip pa so pri podajah napravile kar nekaj napak, minuto pred premorom pa se je ob nevarnem strelu v desni spodnji vratarkin kot z obrambo izkazala še kapetanka Sonja Čevnik.

V drugem polčasu smo na nov zadetek čakali 18 minut, po izvrstni globinski podaji Tije Vrhovnik je svoj drugi gol na tekmi dosegla Barbara Kralj. Pet minut za tem pa je še enkrat zadela Ana Černelič in tako postavila rezultat tekme. V drugem polčasu je Kristan v igro poslal še Zalo Vindišar, Katarino Peterka in Pio Božič, že v prvem polčasu pa je vstopila Maruša Grandovec. Naslednji krog bo že v sredo, 26. aprila ob 16.30, ko bodo Radomljanke v Športnem parku Radomlje gostile ekipo Rudarja Škale.

Kadetinje izgubile v Beltincih
Ekipa Radomljank do 17 let se je je v Pomurje odpravila oslabljena, saj je manjkalo kar nekaj igralk. Peter Kristan je na igrišče poslal Pio Božič, Laro Klopčič, Zalo Šere, Ano Černelič, Tjašo Kumer, Ano Milović, ŠpeloRučman, Katarino Peterka, Zalo Vindišar, Marušo Grandovec in Nežo Jereb, kasneje pa sta vstopili še TijaVrhovnik in Dora Belavić.

Gledalci v prve pol ure tekme niso videli zadetkov, Radomljanke pa so se dobro upirale domačinkam. Vodstvo je domačim prinesla Tinkara Frangež po pol ure igre, sedem minut kasneje pa je vodstvo podvojila Nika Čuček. Po trinajstih minutah nadaljevanja je svoj drugi gol na tekmi dosegla Tinkara Frangež in tako postavila končni izid tekme. V naslednjem krogu bodo kadetinje doma gostile igralke MSM Ptuja, tekma pa bo v sredo 3.5. ob 18. uri v Športnem parku Radomlje.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore
Tagi