Vikend na Veliki planini v znamenju smučarskih grbin

Na sončen počitniški konec tedna je bilo na Veliki planini odprto državno prvenstvo v smučanju po grbinah, ki ga je organiziralo Športno društvo Grbina. V soboto so se mladi smučarji lahko preizkusili na treningu, ki so ga spremljali tudi trenerji ŠD Grbina. Ti so svoje znanje in izkušnje z veseljem delili s preostalimi smučarji. V nedeljo pa je sledilo tekmovanje mladih smučarjev do 15. leta. V grbinah je zmagal Bor Klančar (ASK Triglav Kranj), v paralelnih grbinah pa je slavil domačin iz Športnega društva Grbina.

V prvem tednu šolskih počitnic smo na Veliki planini organizirali smučarski tečaj za najmlajše smučarje, ki so prve zavoje šele usvojili. Tečaje je vodil Aleš Špan, trener smučanja na grbinah, ki je v preteklem tednu poleg tečaja vodil tudi trening avstrijske olimpijske smučarke Melanie Meilinger. ŠD Grbina je na planini postavil snežni park z grbinami, skakalnicami ter drčami, kjer so se smučarji lahko preizkusili v grbinah ter drugih smučarskih vragolijah.

V soboto, 24. 2. 2018, je od 10.00 do 15.00 potekal trening, na katerem so bili prisotni usposobljeni trenerji ŠD Grbina in so z veseljem delili svoje smučarsko znanje s preostalimi smučarji na Veliki planini. Trening je bil odprt in na voljo vsem smučarjem, ki so se želeli naučiti nečesa novega, prisotni pa so bili tudi mladi smučarji, ki trenirajo pri različnih slovenskih smučarskih klubih ter se redno udeležujejo smučarskih tekmovanj.

V nedeljo, 25. 2. 2018, je sledilo odprto državno prvenstvo v smučanju na grbinah, na katero so se lahko prijavili vsi smučarji do 15. leta, tudi tisti, ki niso člani smučarskih klubov in zvez. Od 9.30 do 11.00 je bilo tekmovanje v grbinah, od 11.15 do 12.45 je sledilo tekmovanje v paralelnih grbinah ter od 13.00 do 14.30 tekmovanje v fun slopestylu. Tekmovanja se je udeležilo 15 smučarjev kategorije U-15, ki so tekmovali v vseh treh panogah, prihajajo pa iz treh različnih slovenskih smučarskih klubov.

Kar nekaj dnevnih obiskovalcev Velike planine si je ogledalo tekmovanje, med njimi tudi nekaj staršev tekmovalcev, ki so glasno navijali za svoje favorite. Veseli, da je bil konec tedna uspešen, so se tekmovalci udeležili podelitve v okrepčevalnici Skodla, saj je bil v nedeljo čudovit, sončen dan. Čestitke zmagovalcem ter vsem udeležencem tekmovanja za osvojena mesta.

Rezultati nedeljskega državnega prvenstva:

Grbine

  1. Bor Klančar (ASK Triglav Kranj)
  2. Jaka Dujovič (ŠD Grbina)
  3. Lan Zupan (ASK Triglav Kranj)

Paralelne grbine:

  1. Jaka Dujovič (ŠD Grbina)
  2. Bor Klančar (ASK Triglav Kranj)
  3. Luka Bojkovič (ŠD Grbina)

Tekmovalo je 14 fantov in eno dekle, ki je zmagala v svoji kategoriji, in sicer Živa Babnik (ŠD Grbina).

Mladim tekmovalcem želimo še obilico dobrih rezultatov ter uspešno športno pot, ki je pred njimi.

Avtor: Velika planina d.o.o.; Foto: Velika planina d.o.o.

Tagi