VIDEO: Virjani Dobu prizadejali prvi poraz v sezoni

Na velikonočno soboto, 26. marca 2016, je članska ekipa NK Vir odigrala prvo srečanje spomladanskega dela. V domžalskem športnem parku se je v derbiju 10. kroga pomerila z ekipo Doba, ki v jesenskem delu ni poznala poraza, v prvem krogu pa so domačini v Dobu slavili z visokih 4:1.

Srečanje v Domžalah se je pričelo ob 18.00, pred lepim številom gledalcev, katerih se je do konca srečanja zbralo več kot 200. Domači trener je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Juračič (V), Šušnjar, Breznik (K), Dermastja, Ninić, Jočevski, Kumer, Vukojevič, Hašimović, Vidmar in Letnar. Na klopi so bili še Varga (V), Orehek, Petrovič in Ogorevc.

V prvem polčasu smo po večini spremljali srečanje na sredini igrišča, na vsaki strani pa sta imeli ekipi nekaj pol priložnosti. Prvi so resneje v 34. minuti s prostega strela zapretili gostje. Kern je s prostega strela močno meril s 25-ih metrov, a je Juračič njegov strel odbil prek vrat. Naši fantje so do odlične priložnosti za zadetek prišli v 44. minuti, ko se je Vukojevič otresel gostujočega branilca, poslal predložek v sredino, kjer je Kumer prepustil žogo Hašimoviću, katerega strel pa je gostujoči vratar Pele ubranil. Gostje so v izdihljajih prvega dela še enkrat zapretili iz prostega strela, a je po predložku Kerna in strelu z glavo Škofljanca, žoga zletela mimo desne Juračičeve vratnice.

V drugem delu so bili na začetku nevarnejši naši fantje, ki so lepo prehajali v napadalno tretjino, a so bili pri zadnjih podajah premalo natančni. Gostje so poskušali z dolgimi globinskimi žogami a sta bila Dermastja in Ninić vedno na mestu. V 61. minuti je odlično posredoval domači vratar, v 16-metrskem prostoru prestregel žogo pred gostujočim napadalcem, le-ta je poskušal pretentati glavnega sodnika Žagarja in izsiliti 11-metrovko, a brez uspeha. V 68 minuti so Virjani izvajali prosti strel, gostje so žogo izbili, sam pred Juračičem pa se je v protinapadu znašel Jemec in meril nenatančno. V zadnjih 20-ih minutah so pobudo ponovno prevzeli naši fantje in po prostem strelu Hašimovića v 76. minuti se je žoga odbila do Letnarja, ki je z lepim volejem iz 20-ih metrov matiral gostujočega vratarja in povedel Virjane v vodstvo. V nadaljevanju je naša ekipa nadzirala potek na igrišču, nekajkrat zapretila iz prekinitev, gostje pa so poskušali z dolgimi globinskimi podajami. Do konca srečanja je domači trener opravil še eno menjavo, namesto Jočevskega (kateremu čestitamo ob rojstvu sina) je vstopil Ogorevc, izzid pa se do konca srečanja ni spremenil in tako so se naši fantje zasluženo veselili prve letošnje zmage (in pete v sezoni) ter napovedali naskok na sam vrh prvenstvene lestvice.

Čestitke fantom in trenerju za zmago, pristop in prikazano igro ter gledalcem in navijačem za lep obisk, saj si najverjetneje tudi kaki višjeligaši želijo tako številčno publiko na svojih tekmah.

Na Viru se torej igra lep nogomet, članska ekipa pa je v naslednjem krogu prosta in bo tako ponovno na delu šele čez 14 dni, ko odhaja v goste v Mengeš. Verjamemo v naše fante in se nadejamo novih treh točk, ki bi veliko pomenile v boju za vrh MNZ lige.

Zmagovalni zadetek in celotno srečanje si lahko ogledate v zgornjem video posnetku.

Avtor: NK Vir; Foto: NK Vir; Video: HDV Studio (Domžalec.si)
Komentarji uporabnikov
Tagi