VIDEO: Nunić prinesel točko Radomljanom

V šestnajstem krogu Prve lige Telekom Slovenija so Kalcer Radomlje gostovale na stadionu Matije Gubca v Krškem, kjer so se še drugič v sezoni merili proti ekipi Kršega. Tako kot prva tekma (2-2) se je tudi ta končala z delitvijo točk, za kar je v 88. minuti poskrbel najučinkovitejši Radomljan Marko Nunić.

Tekma ni postregla z obilo kombinatorne igre, saj je bilo igrišče precej razmočeno, ponekod pa je tudi stala voda. Prvi so zapretili domači, Mensah je dobil žogo na levi strani šestnajstmetrskega prostora, zadel pa je zunanjo mrežo gola. Nekaj minut za tem je Jurečič streljal močno z osemnajstih metrov, a je streljal prek vrat. Prvi strel proti vratom Zalokarja je sprožil Janković, žoga je končala za golom. Na drugi strani je nevarno poizkusil Dangubić z desne strani v kazenskem prostoru, žoga pa je le za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

Napadalec Krškega se je nato znašel v odlični priložnosti za dosego zadetka, ko je Kramarič podal pred gol, zadetek pa je z odlično obrambo preprečil Ivačič. Tudi Radomljani jim niso ostali dolžni; Jazbec je z dolgo podajo zaposlil Gajića, vratar Zalokar je krenil iz vrat, radomeljski napadalec pa je žogo poslal mimo gola.

V drugem polčasu so prvi zapretili igralci Radomelj, ko je dolgo podajo Anđelkovića sprejel Cerar in s podajo v kazenski prostor našel Jankovića, zadetek pa mu je preprečil domači vratar. V 59. minuti pa so se prvi veselili domači igralci. Kramarič je pobegnil po levi strani, podal povratno žogo Haljeti, ki je z levico zadel s petnajstih metrov, tik ob levi vratnici.

Radomljani so iskali zadetek za izenačenje, spet se je v priložnosti znašel razpoloženi Janković, izkazal pa se je Zalokar. Zadetek za izenačenje pa je prišel dve minuti pred koncem rednega dela srečanja. Janković je poslal predložek v kazenski prostor z levega boka, Nunić jo je z glavo podaljšal do Barukčića, ta pa je žogo na oddaljeni vratnici podal Šipku, njegov strel je domača obramba uspela odbiti. Barukčić je odbito žogo z glavo podal do Nunića, ki je s četrtim golom v sezoni poskrbel za končni rezultat 1-1.

16. krog Prve lige telekom Slovenija, stadion Matije Gubca Krško
Krško – Kalcer Radomlje 1-1 (0-0)
Gledalcev:
750
Strelca: Haljeta 59; Nunić 88.
Opominjani: Špiler, Haljeta, Jurečič, Škrbić; Gajić, Janković.
Sodniki: Damir Skomina (glavni sodnik), Gorazd Prelog, Uroš Beton (pomočnika), Roberto Ponis (četrti sodnik).
Delegat: Vinko Pokovec.

Krško: Zalokar, Pušaver, Krajcer, Vuklišević. Šturm (Drnovšek 86.), Kramarič, Jurečič, Dušak (Špiler 7.), Mensah, Haljeta (Škrbić 72.), Dangubić. Na klopi: Račič, Bučar, Vokić. Trener: Tomaž Petrovič.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Karamatić, Anđelković, Jazbec, Stoiljković, Barukčić, Šipek, Janković, Kovjenić (Balić 77.), Cerar (Nunić 60.), Gajić (Primc 55.) Na klopi: Kruljac, Zukić, Jakovljević, Marinšek. Trener: Janez Žilnik.

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: Rok Zore
Tagi