VIDEO: Najvišja zmaga sezone članic ŽNK Radomlje za slovo od jeseni

V zadnjem jesenskem krogu Ženske nogometne lige so Radomljanke gostile ekipo Ajdovščine, s katerimi so se letos že srečale v prvenstvu in v pokalu. Slavile so še tretjič letos, tokrat z najvišjo zmago v letošnji izvedbi Ženske nogometne lige, po devetdesetih minutah je semafor kazal 15-0.

V oblačnem in hladnem vremenu sta se ekipi v Radomljah pomerili pred kamerami, prenos tekme pa si je bilo moč ogledati preko spletne strani Nogometne zveze Slovenije. Radomljanke so povedle že po nekaj sekundah igre, ko je zadela Neva Kumalić po podaji Barbare Kralj. Dve minuti kasneje so bile rumene blizu drugemu zadetku, a je veselje Ani Černelič veselje preprečila prečka. Minuto za tem pa so Radomljanke le povišale vodstvo, zadela pa je podajalka pri prvem zadetku Barbara Kralj. Tekma ji bila praktično odločena po sedmih minutah, ko je zadela še Sara Agrež. Med 15. in 25. minuto pa so rumene dosegle štiri zadetke, v polno so merile Karmen Ulbin, Ana Černelič in dvakrat Zala Vindišar. V nadaljevanju je Ana Černelič spet zadela okvir vrat, rezultat prvega polčasa pa je s svojim četrtim zadetkom v sezoni postavila Katarina Gadnik.

V drugem delu igre rumene niso popustile in že po štirih minutah nadaljevanja povišale na 9-0. Po podaji Barbare Kralj je zadela Ana Černelič. V 56. minuti so do najlepše priložnosti na tekmi prišle gostje, ko je po hitrem protinapadu vratnico zadela Anja Žvokelj. Radomljanke so po dobri uri tekme zadele še dvakrat; najprej je s 30 metrov in ob pomoči ene od gostujočih branilk zadela Tija Vrhovnik, svoj drugi gol na tekmi pa je nato dosegla še Sara Agrež. Dvanajsti in trinajsti zadetek sta dosegli Barbara Kralj in Katarina Jagarinec iz enajstih metrov. Za končni rezultat pa sta s svojima tretjima zadetkoma na tekmi postavili Barbara Kralj po podaji Ane Černelič in Zala Vindišar po podaji Barbare Kralj.

Enajsti krog Slovenske ženske nogometne lige
Športni park Radomlje

ŽNK Moje-lece.si Radomlje – Ajdovščina 15-0 (8-0)

Gledalcev: 50
Strelke: Kumalić 1., Kralj 4., 69., 82., Agrež 7., 64., Ulbin 15., Černelič 18., 49., Vindišar 22., 25., 87., Gadnik 39., Vrhovnik 60., Jagarinec 73. (11-m).
Sodniki: Žan Jazbec (glavni sodnik), Damjan Kos, Saša Pantić (pomočnik).

ŽNK Moje-lece.si Radomlje: Šapek (Božič 14.), Gadnik (Kuštrin 46.), Černelič, Vrhovnik (K), Ulbin (Ljubijankić 46.), Jagarinec, Vindišar, Kralj, Klopčič, Kumalić, Agrež. Na klopi: Milović, Jerina, Golob. Trener: Peter Kristan.
Ajdovščina: Bric, Lah (Jesenko 50.), Ušaj, Velikonja, Raspor, Jesenko, Bucik, Žvokelj, Pavlin, Bratina (K), Uršič (Wanek Perschl 52.). Trener: Luka Kompara.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore; Video: Nogometna zveza Slovenije
Tagi