VIDEO: Mlinarji na dobri poti k vrnitvi v prvo ligo

Jesenski del sezone 2015/16 v 2. SNL je pripadel ekipi Kalcer Radomlje, ki je po lanskoletnem izpadu iz prve lige na odlični poti, da bi v prihodnji sezoni ponovno zaigrala v najmočnejši slovenski nogometni ligi.

V 2. SNL ima občina Domžale sicer dva kluba, ki že vrsto let zasedata sam vrh drugo ligaškega tekmovanja. Poleg vodilnih Radomelj je tu še ekipa Roltek Doba, ki po 16-ih krogih zaseda četrto mesto in ima za vodilnimi Radomljami sedem točk zaostanka. Tokrat smo pod drobnogled vzeli jesenske prvake iz Radomelj.

Lestvica po jesenskem delu 2. SNL 2015/16


 

Razlika med danimi in prejetimi zadetki kar +16

Vodilna ekipa lige je v jesenskem delu vknjižila devet zmag, štiri remije in tri poraze. Skupno so dosegli 31 točk, tri več od drugo uvrščene ptujske Drave, je pa bila v jesenskem delu radomeljska ekipa tudi najučinkovitejša. Njeni napadalci so nasprotnikovo mrežo zadeli 30-krat, odlično delo pa je opravljala tudi obramba na čelu z vratarjema, saj so Radomljani edina ekipa, ki je prejela manj kot zadetek na srečanje. Na 16-ih tekmah so prejeli vsega 14 zadetkov, kar je najmanj med vsemi ekipami. Med strelce se je iz radomeljskih vrst vpisalo deset igralcev, s po šestimi zadetki pa sta na vrhu razpredelnice kapetan ekipe Igor Barukčič in napadalec Liridon Osmanaj, ki se je radomeljski ekipi pridružil šest krogov pred koncem prvega dela in dosegel povprečno zadetek na srečanje.

STRELCI – KALCER RADOMLJE

6 zadetkov – Barukčič Igor
6 – Osmanaj Liridon
5 – Stoiljković Dušan
4 – Jakovljević Robi
3 – Gajič Luka
2 – Zorc Anže
1 – Ajdinović Armin
1 – Kosec Gregor
1 – Kumer Žan
1 – Primc Gal

Dejan Djuranović: Ne bi dejal, da je ravno pričakovano…
Radomeljsko barko že tretjo sezono uspešno vodi trener Dejan Djuranović, ki meni, da takšni rezultati niso bili ravno pričakovani: "Želje so bile, da se borimo za sam vrh. A glede na to, da je po lanski prvoligaški sezoni ekipo zapustilo osem, devet igralcev, nismo vedeli kaj pričakovati pred pričetkom sezone. Prvih nekaj krogov je pokazalo, da se lahko realno borimo za sam vrh, zavoljo dobrih rezultatov pa tudi, da se lahko borimo za mesta, ki nas ponovno peljejo proti prvi ligi."


 

Najvišji zmagi so Radomljani vknjižili v derbijih 4. kroga in 13. kroga, ko so bili obakrat boljši od Aluminija. Na domačem igrišču so slavili s 6:1, na gostovanju pa s 4:0. Srečanji in zadetke si lahko ogledate v spodnjih videih:

4. krog 2. SNL: Kalcer Radomlje – Aluminij 6:1 (3:1).


13. krog 2. SNL: Aluminij – Kalcer Radomlje 0:4 (0:1).

Radomeljska ekipa je poleg štirih remijev doživela še tri poraze, dva proti kranjskemu Triglav (obakrat z 0:2) in enega proti ptujski Dravi z 2:1.

8. krog 2. SNL: Drava Ptuj – Kalcer Radomlje 2:1 (0:1).

16. krog 2. SNL: Kalcer Radomlje – Triglav Kranj 0:2 (0:1). 

Na sosedskih derbijih tokrat boljši Mlinarji
Seveda pa nismo pozabili niti na tradicionalne sosedske derbije (nekateri jim pravijo »El classico« oz. »Vas classico«), in predstavljajo obračune med Radomljani in Dobljani. Na derbijih se venomer zbere lepo število gledalcev, katerega se nebi sramovali niti prvoligaški klubi. V letošnji sezoni se je prvo srečanje v Dobu končalo brez zmagovalca 1:1, medtem ko so na domačem igrišču Radomljani prišli do zmage v zadnjih trenutkih srečanja. Za vse tiste, ki so omenjena obračuna zamudili in bi si radi ogledali utrinke s teh dveh srečanj, si jih lahko ogledate spodaj.

3. krog 2. SNL: Roltek Dob – Kalcer Radomlje 1:1 (0:1). 

12. krog 2. SNL: Kalcer Radomlje – Roltek Dob 2:1 (1:1). 

MLINARJI – Najglasnejši navijači v 2. Ligi
Ekipa Radomelj ima na srečanjih v 2. ligi daleč najglasnejšo in najštevilčnejšo podporo, saj jih podpira navijaška skupina FC Mlinar, ki je s svojim udejstvovanjem, navijanjem in navijaškim vzdušjem, kakršnega pripravljajo tako na domačih, kot gostujočih tekmah, prav tako pomemben del kluba in predstavlja dvanajstega igralca in kot sami pravijo – napadalca s tribun.

Navijaška himna NK Radomlje.

Pred drugoligaši je še 11 krogov, radomeljski nogometaši pa bodo s pripravami pričeli že zgodaj v mesecu januarju. Prvenstvo se nadaljuje 13. marca 2016, Radomljani bodo svoje prvo srečanje odigrali na domačem igrišču proti ptujski Dravi, teden dni kasneje pa gostujejo v Šenčurju.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore, Mlinarji, NZS; Video: domzalec.si, NZS
Komentarji uporabnikov
Tagi