VIDEO: Delitev točk ob Kamniški Bistrici

Štirje zadetki, dve izključitvi in delitev točk so glavni poudarki sobotne tekme med Kalcer Radomljami in Aluminijem. Obe ekipi sta bili še v prejšnji sezoni tekmeca v drugoligaški konkurenci, v četrtem krogu pa sta se srečali v Domžalah. Pred tekmo so bili Radomljani in Kidričani še brez točk, kar je dajalo sobotnemu obračunu še večjo težo.

Sobotni obračun si je ogledalo okoli 400 gledalcev, uvodne minute pa so minile v otipavanju nasprotnika. Nekoliko bolj konkretni so bili gostje, ki so v 13. minuti preko Rogine zatresli tudi vratnico, odbito žogo pa je Kurež poslal čez gol. Rumeni so nato povedli po veliki napaki vratarja Lipovca, ki je nespretno izbil žogo po predložku Kovjenića s prostega strela, žoga pa se je nato odbila v gol.

Gostje so poskusili priti do izenačenja, a sta bila Rogina in Škoflek nenatančna. Pri Radomljanih se je s streloma dvakrat opogumil Šipek, tudi on pa je bil nenatančen. Radomeljski vratar Ivačič je po poskusu Krljanovića s 25 metrov žogo odbil, Kurež pa je odbitek neoviran poslal preko gola, obenem pa je tudi stranski sodnik Friš označil prepovedan položaj.

Drugi polčas je ponudil z nekoliko bolj odprto igro kot prvi. Poskus Šipka je končal mimo vrat, Krljanovićev poskus pa je Ivačič odbil v kot. Aluminij je do izenačenja prišel v 52. minuti, potem ko se je po kotu z desne strani ob bližnji vratnici najbolje znašel Bizjak in žogo spravil za hrbet Ivačiča. Sedemnajst minut kasneje pa so gostje že vodili. Tokrat so izvedli kot z druge strani, v kazenskem prostoru pa je bil po predložku z glavo najvišji Bizjak in še drugič zatresel domačo mrežo.

Rumeni so nato bolj pritisnili na gostujoča vrata in kmalu izvedli obetavno akcijo. Jugovar je pobegnil po levi strani in prodrl v kazenski prostor in s podajo našel Stoiljkovića. Slednji je takoj podal povratno podajo vtekajočemu Gajiću, njegov poskus pa je eden od branilcev v rdečem le uspel blokirati.

Izenačenje je sledilo v 77. minuti. Ivačič je poslal dolgo žogo na nasprotnikovo polovico, kjer jo je Stoiljković z glavo podaljšal do Gajića. Ta je žogo spretno sprejel, se otresel nasprotnega branilca in zanesljivo zadel. Tri minute kasneje so Radomljani ostali z desetimi igralci, ko je Kumer prejel drugi rumeni karton in predčasno končal s tekmo. Gostje so to poskusili izkoristiti, a jim na srečo domačih to ni uspelo. Škoflekov poskus je domača obramba blokirala, Zeba pa je z glavo poslal žogo v Ivačiča. V tretji minuti sodnikovega dodatka so gostje ostali brez izključenega Jakšića, ki je podobno kot Kumer preje drugi rumeni karton. S prostega strela je Šipek poslal nevarno žogo v kazenski prostor, kapetan Barukčič pa je bil v skoku malce prekratek, žoga pa je končala v gol avtu.

4. krog Prve lige Telekom Slovenije
Kalcer Radomlje – Aluminij 2-2 (1-0)

Gledalcev: 400
Strelci: Kovjenić 17., Gajić 77.; Bizjak 52., 69.
Opominjani: Kumer; Bizjak, Kurež, Jakšić.
Izključena: Kumer 80.; Jakšić 93. (oba drugi rumeni karton).
Sodniki: Alen Borošak (glavni sodnik), Tadej Friš, Uroš Benc (pomočnika), Dejan Vivod (četrti sodnik).
Delegat: Vinko Pokovec.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer, Lidjan, Karamatić, Andjelković, Barukčič (K), Šipek, Cerar (Jazbec 82.), Nunić (Gajić 66.), Kovjenić (Jugovar 55.), Stoiljković. Na klopi: Kruljac, Zukić, Marinšek, Primc. Trener: Dejan Djuranović.
Aluminij: Lipovac (K), Turkalj, Jakšić, Zeba, Škoflek (Tahiraj 88.), Vezjak, Rogina (Petrović 80.), Krljanović, Kurež (Kramer 55.), Bizjak, Vrbanec. Na klopi: Janžeković, Roškar, Brodnjak, Ahec. Trener: Bojan Špehonja.

    

    

Avtor: Aleksander Stefanović, foto: rok Zore
Komentarji uporabnikov
Tagi