Viden napredek tekmovalnih parov in bolj zdravo življenje starejših občanov s plesom

V polletnem obdobju se je za vas, drage bralke in bralci, s plesnega sveta klasičnih in latino plesov nabralo kar nekaj novic, ki jih z veseljem delimo z vami.

Od avgusta, ki med tekmovalnimi pari vedno predstavlja začetek nove plesne sezone, sta Miha Žerjav in Laura Karcagi skoraj vsak vikend na tekmovanju v eni od evropskih prestolnic, kjer s svojimi nastopi osvajata vse višja mesta in se tako vztrajno dvigujeta po lestvici proti vrhu svetovne plesne elite. Redko se zgodi, da je vikend prost tekmovalnih obveznostih, zato pa jih izkoristita za dodatne treninge ali pa se povsem načrtno odpočijeta od napornega tempa tekmovanj, ki jim velikokrat kar ni videti konca, sploh po tem, ko ima plesni par za seboj že nekaj let ali celo desetletje tekmovalne scene.

Po odličnem avgustovskem nastopu na prvi tekmi po poletnih počitnicah, German open sta svojo formo izboljševala vse do danes in kot kaže bosta tudi decembrske dni aktivno, in verjamemo da uspešno zaključila. V septembru sta nadaljevala z 11. mestom v Pragi in z zmago na internacionalni tekmi v Kisteleku. Mesec dni kasneje sta v ruskem glavnem mestu na tekmi svetovnega ranga med 236 nastopajočimi pari zasedla več kot odlično 25. mesto. To pa pomeni, da ju sodniški in plesni svet dejansko že dojema kot perspektivni mladi par z dobrimi možnostmi s poseganjem po najboljših svetovnih merilih. Veste, biti v četrtfinalu na tekmi kot je ta, res ni mačji kašelj. Tako uspešen nastop, v tako številčni možici parov pa si zasluži že res velike čestitke. Z vetrom v jadrih sta se v madžarskem mestu Szentes okitila še s srebrom. Da nista muha enodnevnica jima je potrditev prinesla tudi uvrstitev na 12. mesto na Dunaju, ki je bila spet v različici najmočnejšega tekmovanja – World open. Do novega leta ju loči še tekmovanje ali dva, za katera upamo, da jih bosta nadaljevala v istem ritmu.

Pari, ki v plesnem studiu King dance v Domžalah trenirajo in se pripravljajo za nastope na nacionalnih tekmovanjih, pa s svojim plesnim znanjem lepo napredujejo. Jakob Maček in Kaja Rihar sta uspešno prestala vse bolezni in poškodbe in se že vračata na tirnice rednih tekmovanj in treningov ter dodatnih priprav, ki so potrebne za vse plesalce, da lahko prikažejo svojo najboljšo pripravljenost.

Nika Sedlak in Trisha Robnik bosta v letu 2020 doživeli prelomnico in prvič nastopili na plesnih tekmovanjih v obliki pilotnega projekta. Matija Urbanija pa se bo na plesni parket ponovno vrnil. Prav vsem plesalcem želimo, da v prihajajočem letu doživijo v plesnem svetu najboljše uspehe, kar jim predanost in željo po treniranju v najlepšem dvoranskem športu še poveča.

V plesnem studiu pa se ne pleše le na mladih nogah. Tudi tisti pari in posamezniki, ki jih ples pač veseli ali pa ga dojemajo kot rekreacijo, so več kot odlični in pridno in redno obiskujejo skupinske treninge. V novembru smo na novo omogočili še plesno telovadbo v dopoldanskem času za vse starejše, za gospe in gospode, ki jim je pomembno, da se po 50 letu v svojih telesih počutijo dobro, ki vedo, da je zdrav um in telo edino zagotovilo za prijetno, predvsem pa kvalitetno doživljanje starosti. Skupina se lepo polni in veseli nas, da se kultura in šport v plesu združujeta in da ljudje to opazijo ter si želijo skozi življenje vse več plesati.

Ob koncu novičke naj vsem vam zaželimo še prijetne, mirne predvsem pa zdrave praznike in prav enako v letu 2020!

Avtor: King dance Domžale; Foto: arhiv King dance Domžale

 

Tagi