Veržej boljši od Radomelj

V 23. krogu II. SNL je v Športni park Radomlje prišla ekipa Farmtech Veržeja, ki je v zadnjih treh tekmah vknjižila tri poraze, ob gol razliki 1:15. Radomljani so imeli kar nekaj težav s sestavo moštva, saj je ob vseh poškodovanih igralcih manjkal še kaznovani napadalec Osmanaj.

Približno 150 gledalcev je že v 5 . minuti šokiral Mauko, ki je z velike oddaljenosti z leve strani odlično zadel v daljši vratarjev kot. Radomljani bi kaj kmalu lahko zadeli v naslednjem napadu, ko je Lidjan poslal žogo pred gol z leve strani, tam se je le-ta odbila, proti vratom pa je nato ustrelil Primc, žogo je Andrejč ubranil, nato pa je gostujoča obramba žogo izbila v polje.

Radomljani so izenačili v 28. minuti, potem ko je Lidjan s prostega strela z desne strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer se je najbolje znašel Kosec, ki je zadel, obrnjen s hrbtom proti golu. V 40. minuti pa so domači povedli, potem ko je žogo z leve strani pred gol poslal Lidjan, v gol pa jo je potisnil Cerar.

Na začetku drugega polčasa je gostujoči strateg Gabor opravil dvojno menjavo, kar se mu je kasneje obrestovalo. Radomljani so v drugem delu sicer nadzorovali igro, a si niso priigrali odprtih strelov na gol. Stoiljković in Cerar sta merila v vratarja Andrejča, Barukčič pa je streljal prek vrat. V kazenskem prostoru gostov je bilo nevarno v 67. minuti, potem ko je Hlede prodrl v kazenski prostor po desni strani in sprožil v bližnji spodnji kot z desne strani s petih metrov, a je vratar žogo le uspel odbiti v kot.

Gostje so izenačili v 73. minuti, ko je po hitrem protinapadu globinsko žogo sprejel Kouter in krenil sam proti vratom, nato pa je žogo pod Ivačičem poslal v gol. Pet minut kasneje pa je sledil popoln preobrat; Kouter je pred golom izkoristil podajo z leve strani in zadel podobno, kot Cerarna drugi strani. Do konca tekme si ekipi nista več uspeli priigrati priložnosti, tako da je ostalo pri izidu 2-3.

23. krog II. SNL
Kalcer Radomlje – Farmtech Veržej 2-3 (2-1)
Gledalcev: 150
Strelci: Kosec 28., Cerar 40.; Mauko 5., Kouter 73., 78.
Opominjan: Kovjenić.
Sodniki: Alen Borošak (glavni sodnik), Aleksandar Kasapović, Matej Vojska (pomočnika).
Delegat: Primož Arhar.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Hlede, Jazbec, Kosec, Lidjan, Barukčič (K), Primc (Šipek 67.), Cerar (Avbelj 73.), Zorc, Kovjenić (Đokić 83.), Stoiljković. Na klopi: Andrić, Zupanc, Zukić. Trener: Dejan Djuranović.

Farmtech Veržej: Andrejč, Ilić, Živko, Lukač, Lešnik, Kouter, Trstenjak, Petek, Šauperl (Vaš 46.), Kaučič (K) (Polajžer 46.), Mauko (Čuk 68.). Na klopi: Fodor, Ropoša, Vok. Trener: Zlatko Gabor.

Avtor: A.S.; Foto: Rok Zore (NK Kalcer Radomlje)
Tagi