Velika udeležba atletov na mitingu »Mladi upi atletike« in »Domžale Open«

S prihodom pomladi so se tudi atleti preselili iz dvoran na prosto. Skoraj 350 se jih je v nedeljo, 12. aprila 2015, zbralo na stadionu v Domžalah, kjer je Atletski klub Domžale organiziral prvi miting v tej sezoni, ki so ga poimenovali »Mladi upi atletike« in »Domžale open«.

Ker gre tako rekoč za uvodno atletsko tekmovanje na stadionu v letošnji sezoni, je bil odziv atletskih klubov izredno velik. Skupaj je tekmovalo skoraj 350 atletov in atletinj, nam je povedal Gregor Golja, predsednik AK Domžale. Največ je tekmovalo mladih atletov in atletinj v starosti od 7 do 12 let, ki so tekmovali v teku na 60 metrov in skoku v daljino. Starejši pa so se pomerili v teku na 100 m, 200 m, 300 m, 400 m in 600 m ter 1.500 m z zapreko in 2.000 m z zapreko, nekaj pa jih je tekmovalo na 1 miljo (1609 m). Že pred uradnim odprtjem mitinga, so se na domžalskem metališču preizkusili metalci in metalke v metu kladiva. Po besedah Golje, so udeleženci mitinga prišli praktično iz vseh slovenskih klubov. Nekaj pa tudi iz drugih držav: Hrvaške (Zagreb, Split), Brazilije in Venezuele.

Glede na množično udeležbo bi lahko mirno zapisali, da so v Atletskem klubu Domžale za organizacijo mitinga izbrali ravno pravšnji čas. Na roke pa jim je šlo tudi vreme, zato je bilo na domžalskem stadionu več kot pestro nedeljsko dogajanje. Organizatorji so se potrudili, da so vsi sodelujoči domov odšli zadovoljni. Najboljši pa so seveda domov odšli z žlahtnimi kovinami.

Rezultate tekmovanja si lahko ogledate TUKAJ (Timing Ljubljana)

Več foto utrinkov si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi