Več kot zaslužen remi

Nogometaši Domžal so postali drugo moštvo v letošnji sezoni, ki se je z gostovanja v Zavrču vrnilo neporaženo. Hladen petkov večer sta moštvi Viktorja Trenevskega in Luke Elsnerja začinili z odlično nogometno predstavo. Okoli petsto gledalcev je prevzel že uvod obračuna, saj je bil po vsega osmih minutah izid že 1:1.

Domači so povedli v peti minuti, ko se je po podaji Nikole Šafarića s kota, pred vrati Nejca Vidmarja odlično znašel Boris Sambolec. Završki branilec je na prvi vratnici z glavo žogo pospravil v mrežo. Odgovor gostov je bil silovit in le tri minute pozneje je bil izid znova poravnan, gol pa je tudi tokrat padel po podaji s kota. Najprej je z glavo streljal Darko Zec, vratar Gregor Fink je žogo odbil, v mrežo pa jo je potem pospravil Uroš Korun. Dvakratni državni prvaki so nadaljevali s pritiskom in Slobodan Vuk je le 120 sekund po izenačenju zadel vratnico. V nadaljevanju so bili nevarni tudi domači, saj je lepi priložnosti zapravil Josip Golubar, na drugi strani pa je bil neuspešen Rudi Požeg Vancaš.

Sledilo je 15 minut prave moške igre, ki pa ni prinesla pravih priložnosti vse do 34. minute, ko je Zeni Husmani na sredini igrišča ukradel žogo Šafariću. Trije Domžalčani so krenili v hiter protinapad, ki ga je z mojstrsko potezo zaključil Slobodan Vuk. Napadalec Domžal je dosegel še svoj šesti gol v letošnji sezoni, četrtega na zadnjih petih tekmah. Podobno kot Zavrč, tudi Domžale vodstva niso znale zadržati. V 42. minuti je z nenadnim strelom z razdalje vratarja Vidmarja presenetil Miha Kokol, ki je postavil izid prvega polčasa 2:2.

Po odmoru smo spremljali veliko bolj disciplinirano in organizirano igro na obeh straneh. Domači so bili v uvodu nekoliko nevarnejši, toda gostje so se hitro prilagodili in tudi odgovorili. V 56. minuti je po gneči v kazenskem prostoru Korun stresel prečko. V nadaljevanju smo spremljali enakovredno igro, na igrišču pa se je razvnel pravi boj, o čemer priča tudi dejstvo, da je glavni sodnik tekme Nejc Kajtazović pokazal kar osem rumenih kartonov. Domžalčani so ob zaključku tekme prežali na hitre protinapade in Joshua Parker je v 84. minuti sam stekel proti domačim vratom, vendar si je poslal predolg predložek in vratar Fink je vse skupaj razrešil. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli prav tako gostje. Goran Vuk je pobegnil po desni strani, vendar v kazenskem prostoru ni uspel najti svojega soigralca. Sledila sta strela Husmanija in Nemanje Maksinovića, ki je tokrat debitiral v najmočnejši slovenski ligi, vendar nista dosegli svojega cilja in tekma se končala s pravično delitvijo točk.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi