VIDEO: Tekmovanje v smučarskih skokih na Bloudkovi velikanki v Nožicah

Prišel je težko pričakovani dan oziroma ga lahko poimenujemo kar praznik, saj je na Bloudkovi velikanki pod vznožjem homškega hriba v Nožicah, po petih letih ponovno potekalo tekmovanje v smučarskih skokih. Skakalnica in prizorišče tekmovanja sta bila pripravljena za praznik, za kar so poskrbeli člani Športnega društva Homec in še nekateri smučarski zasenjaki. Ponoči in zjutraj jo je organizatorjem malo zagodel dež in sneg, vendar je na srečo v času tekmovanja nebo zdržalo, tako da je tekmovanje potekalo brez zapletov.

Tekmovanje na Bloudkovi velikanki v Nožicah, ki se je pričelo ob 13.00 uri, je potekalo v petih starostnih kategorijah: I. od 7 do 14 let, II. od 15 do 19 let, III. od 20 do 31 let, IV. Od 32 do 44 let, V. nad 45 let. Skupaj pa se je tekmovanja udeležilo 45 tekmovalcev iz ožje in širše okolice ter tudi iz Primorske in Gorenjske.

Tekmovanje se je izvedlo v treh serijah, upoštevala pa sta se najboljša dva skoka. Najboljši trije tekmovalci iz vsake kategorije so na koncu prejeli pokale in praktične nagrade. Slednje so podelili tudi tekmovalcem, ki so bili blizu najboljših.

Rezultati (prvi trije tekmovalci v posamezni kategoriji):

Pionirji: 1. Rok Vrenjak 2. Rok Posel, 3. Domen Valentin Mestek

Mladinci: 1. Žiga Repnik, 2. Andraž Antonin, 3. Miha Grčar

Člani A: 1. Gregor Klopčič, 2. Tomaž Hribar,  3. Marko Zalaznik

Člani B: 1. Damjan Lahajnar, 2. Denis Kemperle, 3. Robert Justin

Veterani: 1. Dino Klemenčič, 2. Robert Vrankar, 3. Matjaž Štebe

Pokal in nagrado za najmlajšega tekmovalca je prejel Matija Košir, za najstarejšega pa Gregor Repanšek. Najboljši tekmovalec tekmovanja, ki je imel v povprečju najdaljši seštevek skokov (39,5m) je bil Dino Klemenčič. Organizatorji tekmovanja so podelili tudi dve nagradi, ki sta ju prejeli obiskovalki Marjeta Repanšek in Alenka Košir. Obe sta imeli na tekmovanju največ “svojih” tekmovalcev. Marjeta tri, Alenka pa dva.

Tekmovanje smo v živo prenašali tudi na našem portalu in na domžalec.tv. Žal je bilo na začetku nekaj tehničnih težav, zato je nehote izpadla prva serija. Posnetek tekmovanja si seveda še vedno lahko ogledate v videu!

Več fotoutrinkov s tekmovanja si lahko ogledate na povezavi tukaj.

Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar; Video: HDV Studio Hribar

Komentarji uporabnikov
Tagi