V ŽIVO od 14. ure dalje: 14. krog 2. SNL: Kalcer Radomlje : NK TKK Tolmin (0: 2)

Do konca jesenskega dela prvenstva v 2. SNL nas čakajo še trije krogi, Radomljani pa se bodo v prvem od njih v soboto na domačem igrišču pomerili proti TKK Tolminu. Septembra sta se omenjeni ekipi prvič srečali, v 5. krogu pa so v Tolminu slavili rumeni z goloma Jakovljevića in kapetana Barukčiča, ki je trenutno tudi drugi strelec lige.

To bo obračun vodilnega in zadnjeuvrščenega moštva lige. Radomljani so na domačem igrišču remizirali le s Šenčurjem (1-1), poleg tega pa so vknjižili pet zmag. Na drugi strani pa so gostje v gosteh osvojili pet točk (zmaga, dva remija in trije porazi), trenutno pa so z desetimi točkami na začelju lestvice. Trener rdeče-črnih Borut Jermol ne bo mogel računati na Danjela Rakuščka, ki se še vedno hladi zaradi neposrednega rdečega kartona, ki ga je prejel na tekmi proti Dravi v 11. krogu. Vodilna strelca ekipe sta Nigerijec Bede Amarachi Osuji in Dejan Sokanović, ki sta oba po štirikrat zatresla nasprotnikovo mrežo.

Pri Radomljanih ne bo branilca Denisa Lidjana, ki je v prejšnjem krogu proti Aluminiju preje četrti rumeni karton v sezoni, tako da bo srečanje proti severnim Primorcem izpustil. Igralne minute bo lovil tudi Aleksandar Zukić, ki je v prejšnjem krogu v igro vstopil v 85. minuti in na ta način pustil za sabo poškodbo, ki ga je od igrišč oddaljila za nekaj mesecev. Kot smo že omenili v uvodu, je kapetan rumenih Igor Barukčič na drugem mestu lestvice strelcev s šestimi zadetki (enega več je dosegel Sebastjan Petek), s petimi zadetki pa mu sledi Dušan Stoiljković, ki je zadel na zadnjih treh tekmah. Poleg Dušana pa je "vroč" tudi Liridon Osmanaj, ki je šele pred kratkim okrepil četo Dejana Djuranovića, odločil pa je derbi proti Roltek Dobu in zadel dvakrat v Kidričevem.

Eden od adutov rumenih bo tudi vratar Aljaž Ivačič, ki je v zadnjih krogih dobil prednost predAndrićem, in z obrambami navdušil radomeljske navijače.

"To bo še ena v nizu težkih tekem. Vse, razen treh točk bi bil spodrsljaj, saj je to še ena od tekem, ki jih moramo dobiti, da jesenski del zaključimo na prvem mestu. Dejstvo, da je Tolmin na zadnjem mestu, za nas ne igra nobene vloge. Mislim, da je enako, če igramo proti drugemu ali zadnjemu na lestvici. Nobenega nasprotnika namreč ne smemo podcenjevati, na vse se moramo maksimalno pripraviti. Letos smo že doživeli, da če v tekmo ne gremo stoodstotno, lahko izgubljamo točke po nepotrebnem."

Radomljani imajo na vrhu lestvice šest točk prednosti pred drugo uvrščeno Dravo, pred tretjeuvrščenim Farmtech Veržejem pa sedem. A s tem se radomeljski čuvaj mreže, ki bo konec decembra dopolnil 23 let, ne obremenjuje. "Pravijo, da je ostati na vrhu vedno najtežje. Jaz se s tem niti ne obremenjujem, saj se pripravljam tekmo po tekmo in na vsaki dam svoj maksimum."

Tekma proti TKK Tolminu bo v radomeljskem Športnem potekala danes ob 14. uri, sodila pa jo bo sodniška trojka na čelu z Alenom Borošakom, pomagala pa mu bosta Vidko Karmelin Dejan Kresnik.

Avtor: Aleksander Stefanović; Video: NK Kalcer Radomlje
Tagi