V ŽIVO ob 18. uri: Finale evropskega pokala v lednem plezanju v Domžalah

Domžale, kjer je prva drytooling umetna stena v Sloveniji, so danes prizorišče druge tekme evropskega pokala v lednem plezanju v disciplini težavnost, ki je hkrati sklepna tekma 6. odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju. V ženskih kvalifikacijah so nastopile tri Slovenke, v finale sta napredovali Maja Šuštar in Katja Brunec, slovenske moške barve je zastopala kar šesterica, a moški finale žal ostaja brez slovenskega nastopa.

Vabljeni k ogledu posnetkov na našem Youtube kanalu ⬅

Na tekmovanju, ki se je pričelo ob 8.15 uri s kvalifikacijam za ženske in nadaljevalo ob 11. uri s kvalifikacijami za moške se je pomerilo 31 tekmovalcev (22 tekmovalcev in 9 tekmovalk) iz 12 držav, med njimi 7 Slovencev.  V ženskih kvalifikacijah so nastopile tri Slovenke, v finale sta napredovali Maja Šuštar in Katja Brunec, slovenske moške barve je zastopalo šest tekmovalcev, a moški finale žal ostaja brez slovenskega nastopa. Finale za moške in ženske, ki se bo začel ob 18. uri, ter podelitev medalj ob 19.30 uri, lahko v živo spremljate tudi na našem portalu in na naših socialnih omrežjih.

Evropski pokal v lednem plezanju poteka pod okriljem Mednarodnega združenja planinskih organizacij (UIAA). Tekmo EP v lednem plezanju Domžale 2018, ki je hkrati tudi sklepna tekma 6. odprtega slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju, organizirata Komisija za gorske športe PZS in Planinsko društvo Domžale, v toku evropskega pokala se zvrstijo še tekmovanja v Švici, na Slovaškem in na Finskem.

V ženski konkurenci se je pomerilo 9 tekmovalk, med njimi tri Slovenke. Najuspešnejša je bila Maja Šuštar (AO PD Domžale), ki je v kvalifikacijah dosegla četrto mesto, premoč je morala priznati le trojici. Vodilni po kvalifikacijah sta Francozinja Marion Thomas in Švicarka Sina Goetz, tretja je Francozinja Coralie Jary. Slovenci smo imeli v železu še dve tekmovalki: Katjo Brunec (AO PD Kranj) se je uvrstila na 6. mesto in bo Šuštarjevi delala družbo v finalu ter  Nadji Korinšek (AO PD Trbovlje). V finale, ki je na sporedu ob 18. uri, napreduje osmerica.

V moški konkurenci je na kvalifikacijah nastopilo 22 tekmovalcev. Najuspešnejši je bil Švicar, po rodu sicer Rus, Nikolay Primerov, sledita mu še dva Švicarja – Lukas Goetz in Werren Aleksander. Slovenske barve so zastopali Jaka Hrast (AO PD Domžale), vodilni v slovensko-hrvaško-srbskem pokalu, ki je s ponesrečenim nastopom končal na 19. mestu, Vili Guček (AS Špaltna Hrastnik) – 11. mesto, Edvin Nepužlan (AO PD Železničar) – 14. mesto, Miha Habjan (Akademski AO) – 15. mesto, Tine Cuder (AO Bovec) – 17. mesto in Tom Turšič (BricAlp Škofja Loka) – 22. mesto.

Rezultati tekme evropskega pokala v lednem plezanju Domžale 2018 – kvalifikacije

ženske – 9 tekmovalk moški – 22 tekmovalcev
1. Marion Thomas (FRA)

1. Sina Goetz (ŠVI)
3. Coralie Jary (FRA)
4. Maja Šuštar (SLO)
5. Vivien Labarile (ŠVI)
6. Katja Brunec (SLO)
7. Katarina Manovski (SRB)
8. Aneta Loužecka (ČEŠ)
9. Nadja Korinšek (SLO)
1. Nikolay Primerov (ŠVI)
2. Lukas Goetz (ŠVI)
3. Aleksander Werren (ŠVI)
4. Mario Musulin (HRV)
4. Tomo Vilinger (ŠVI)
6. Pierrick Fine (FRA)
7. Veli-Matti Laasonen (FIN)
8. Etiene Poteaux (FRA)
11. Vili Guček (SLO)
14. Edvin Nepužlan (SLO)

15. Miha Habjan (SLO)

17. Tinbe Cuder (SLO)
19. Jaka Hrast (SLO)

22. Tom Turšič (SLO)

 

Prenos v živo finala (18.00) in podelitve medalj (19.30) si lahko ogledate tudi na našem portalu in na naših socialnih omrežjih. Vabljeni k ogledu! Seveda pa ste vabljeni, da si tekmovanje na prizorišču samem, saj poteka v samem centru Domžal. Tekmovalke in tekmovalci bodo veseli vsake spodbude! Ob 20. uri sledi še koncert skupine X-ray band (AC/DC tribute).

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Karin Božič; Video: domžalec (HDV Studio)

Tagi