V uvodu Čarobnega decembra vrata odpira domžalsko drsališče

Zima je pred vrati, z njo pa prihajajo tudi zimske radosti, ki se jih veselijo vsi, ki imajo radi zimsko pravljico na snegu in ledu. Prav poseben čar je drsati na odprtih drsališčih, ki jih postavijo v številnih mestih, med drugim tudi v Domžalah, kjer je vsako leto možno brezplačno drsati vse do začetka marca, ko se bo moral led umakniti pomladnim sončnim žarkom. In tako bo tudi letos.

Uvod v letošnji čarobni december, ki se bo začel v nedeljo, 1. decembra, s prižigom prazničnih luči v centru Domžal, prinaša tudi odprtje priljubljenega domžalskega drsališča, ki bo predvidoma svoja vrata odprl v torek, 3. decembra, ob 17. uri, v kolikor bo vreme primerno za pripravo ledu. V nasprotnem primeru se datum odprtja lahko malce zamakne. Vendar pa zaenkrat kaže, da bo odprtje potekalo po predvidenem planu. Zato je čas, da poiščete svoje drsalke in jih pripravite za novo drsalno sezono.

Uvod v drsalno sezono bo spremljal krajši program, ki ga bodo sestavljale točke umetnostnih drsalk, hokejistov in še kakšne skupine športnikov ter seveda krajših nagovorov. Takoj po uvodnem delu, pa se bodo na drsališče lahko podali vsi željni drsanja.

Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale so nam povedali, da bo tudi letos drsanje na domžalskem drsališču brezplačno za vse, in sicer ob delavnikih med 15.00 in 19.00 uro ter med vikendi, prazniki in šolskimi počitnicami med 10.00 in 19.00 uro. V jutranjih urah bodo na drsališču norčije zganjali otroci vrtcev in osnovnih šol domžalske občine, saj so dopoldanski termini rezervirani za izvedbo športnih dni. V večernih terminih bodo ledeno ploskev zasedli hokejisti, rekreativnim drsalcem pa bodo drsalno sezono popestrili tematsko obarvani večeri, animacije športnih društev ob vikendih in počitnicah, obiski dobrih mož, bogat program za najmlajše ter sedaj že tradicionalna razstava “Zimske radosti”. V januarju 2020 je predviden tudi tečaj drsanja, ki naj bi se odvijal ob torkih ob 17. uri.

Program za december 2019, si lahko ogledate na letaku:

Drsanje bo mogoče do začetka marca, ko se bo led moral umakniti pomladnim sončnim žarkom. Ampak brez skrbi, da takrat nas čaka še mnogo lepih trenutkov na drsalkah, veliko popitih skodelic vroče čokolade in čarobnih trenutkov pod novoletnimi lučmi.

Vabilo k sodelovanju v natečaju “Zimske radosti”

Tudi letos Zavod za šport in rekreacijo Domžale vabi otroke domžalskih vrtcev in osnovnih šol k sodelovanju na likovnem in literarnem natečaju. Tema natečaja so zimske radosti, male ustvarjalce pa vabimo, da pripravijo dela usmerjena v zimske športe in aktivnosti, ki jih izvajajo, poznajo ali pa bi jih želeli izvajati. Skratka, zimske radosti na snegu in ledu.

Pri likovnih delih poljubne velikosti je mogoča katerakoli likovna tehnika, lahko tudi tridimenzionalni izdelki (maketa). Dela so lahko od enega avtorja ali skupine.

Pri literarnih delih so lahko tehnike izražanja prosti spisi, pesmi, eseji, črtice in anekdote.

Izbrana dela je treba poslati ali dostaviti na naslov: Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Kopališka 4, 1230 Domžale, najkasneje do 6. 1. 2020, do 14. ure.

Dela morajo biti opremljena z naslednjimi podatki:

  • samo ime otroka (če je v skupini/razredu več otrok z istim imenom, dodajte še začetnico priimka. V primeru, da je osebnih podatkov več, potrebujemo tudi kopijo soglasja staršev, da se strinjajo z objavo osebnih podatkov otroka na razstavi),
  • starost,
  • razred oziroma skupina,
  • šola oziroma vrtec.

Vsa prispela dela bodo pregledana in razstavljena na Drsališču Domžale do konca drsalne sezone.

Vsi sodelujoči bodo prejeli praktične nagrade – karte za bazen.

Morebitne dodatne informacije lahko dobite na telefonu: 01/721 68 62 ali po e-pošti: info@sport-domzale.si.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca, Zavod za šport in rekreacijo Domžale

 

Tagi