V slogu najboljših: Veteranski mednarodni nogometni turnir Radomlje 2016

Športni park Radomlje je bil v soboto, 22. oktobra 2016, obarvan mednarodno. Po tamkajšnji umetni zelenici so se na mednarodnem nogometnem turnirju 2016, potili veterani. Nogometaši štiri sodelujočih ekip, vključno z domačini, so pokazali vse svoje nogometno znanje in seveda še kondicijo, saj je vsaka ekipa odigrala po dve tekmi.

Na prvem veteranskem mednarodnem turnirju Radomlje 2016, ki je potekal v organizaciji NK Kalcer Radomlje, so sodelovale štiri ekipe. Poleg domače še FK Omladinac iz Banje Luke, FK Sombor in NK Plastform Šmarjeta. Najprej so se na zelenico podali domačini, ki so imeli za nasprotnika FK Omladinac iz Banje Luke. Po uri igranja, ko je sodnik zapiskal konec srečanja je bila mreža na obeh straneh še vedno nedotaknjena, zato so sledile enajstmetrovke. Boljši so bili Omladinci (4 : 5) in s tem tudi zagotovljen nastop v finalu. Sledila je tekma med FK Sombor in NK Plastform. Nogometaši Somborja so bili na koncu boljši (4 : 1), tudi po zaslugi odličnega radomeljskega vratarja Ernesta Kopitarja, ki so si ga za ta turnir sposodili.

Radomljani so se nato podali v tekmo za tretje mesto, njihov nasprotnik pa je bil NK Plastform. Po dobrih štiridesetih minutah igranja (tekmo za tretje mesto in finalno tekmo so skrajšali na štirideset minut), je bila mreža na obeh straneh ponovno nedotaknjena. Tekmo je ponovno odločila loterija, ki ji pravimo enajstmetrovke. Tokrat so bili boljši Radomljani (7 : 5), ki so se na koncu veselili tretjega mesta.

Sledil je še veliki finale, na katerem so se pomerili Omladinci in Somborčani. Štirideset minut je potekal trd in neizprosen boj, kljub temu pa je ostala mreža nedotaknjena. Tako so tudi o zmagovalcu turnirja odločale enajstmetrovke. Sreča je bila na strani Sombora (7 : 8), ki so na koncu zmagoslavno dvignili pokal zmagovalcev.

Najboljši strelec je bil Vinko Marjanović (Sombor), najboljši vratar pa Ernest Kopitar (drugače brani za Radomlje, tokrat je branil za Sombor).

Na koncu je sledilo še prijateljsko druženje nogometašev, kar je bil tudi namen turnirja. Se pravi, pokazati svoje nogometno znanje ter seveda kondicijo in se družiti med seboj. Turnir so podprli tudi nekateri donatorji in sicer: Občina Domžale, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Laby`s zavarovalno zastopanje d.o.o., DPF d.o.o., Galun d.o.o., NK Radomlje in Papirnica Lipa, za kar se jim organizatorji lepo zahvaljujejo.

Več foto utrinkov z mednarodnega turnirja si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi