V polfinalu Jadranskih iger tudi Doamžalčani

V ponedeljek, 24. avgusta 2015, so na Kopališču Domžale potekale kvalifikacije Jadranskih iger Tour 2015, ki so za tekmovalce narejene po vzoru nekdanjih iger brez meja, ki smo jih tako radi spremljali preko malih zaslonov.

Množica gledalcev, ki so bučno navijali za svoje ekipe, je bila priča pravemu športno-zabavnemu spektaklu, v katerem se je pomerilo sedem ekip iz različnih slovenskih krajev. Ekipe so bile sestavljene iz osmih članov, od katerih so morala biti vsaj tri dekleta, pomerili pa so se v štirih igrah: Leteči vaterpolo, Strelci, Mošarka in vlečenje vrvi.

Največje število točk sta prejeli prva in druga uvrščena ekipa Ivančna Gorica in Domžale-Otok Športa, ki sta se s tem uvrstili tudi v polfinale Jadranskih iger. Tekmovanje je spretno vodil moderator Peter Klima, ki je z svojimi besedami spodbujal gledalce, da so še bolj navijali za svoje ekipe. Igre so potekale v pravem športnem duhu, saj so se ekipe rokovale po vsaki igri, pa ni bilo važno, a so bili boljši ali slabši. Voda je sicer bila kar hladna, a tekmovalce to ni preveč motilo, saj so s polno tekmovalnosti in adrenalina telo lepo greli. Niso pa manjkali niti člani NMP Domžale, ki so bili na prizorišču v slučaju, da se kdo poškoduje. Kolikor mi je znano, so jo vsi tekmovalci kljub borbenosti dobro odnesli.

Ekipa Domžale – Otok športa se je uvrtila v polfinale.

Rezultati kvalifikacij Jadranskih iger v Domžalah:

1. Ivančna Gorica
2. Domžale-Otok športa
3. Jesenice
4. Mirna
5. Kranj
6. Tuhinjska dolina
7. Zreče

Ena od novosti šeste sezon Jadranskih iger je razširjena turneja Jadranskih iger po Sloveniji, ki je letos obiskala več slovenskih mest. Razširjena edicija iger v Sloveniji nam bo letos postregla še z drugim polfinalom v Velenju (28. avgust) in velikim slovenskim finalom Jadranskih iger, ki bo 30. avgusta v Kopru.

Več fotoutrinkov iz Jadranskih iger, si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi