V poklon najlepšemu športu in ljubezni v zraku, ki je v Ihanu prisotna že 70 let

Letos mineva 70 let od ustanovitve smučarsko skakalnega kluba v Ihanu, v katerem so se vsa ta leta kalili in razvijali številni mladi skakalci več generacij. Smučarsko skakalni klub Sam Ihan v poklon najlepšemu športu v soboto, 8. septembra 2018, na skakalnicah v Ihanu pripravlja mnogo zabavnega in mnogo sproščenega. Z obeležitvijo visokega jubileja želijo, da bi ta dan ostal v spominu celi domžalski občini in njeni okolici.

Da je Ihan in z njim občina Domžale na skakalnem zemljevidu in da so imeli mladi skakalci ves čas na voljo ustrezne pogoje za treniranje smučarskih skokov, so zaslužni številni člani kluba več generacij, ki so s svojim prostovoljnim delom, zanosom in ljubeznijo do smučarskih skokov, skrbeli za razvoj kluba in skakalnih objektov v Ihanu. Zaradi tega je tam možno čutiti ljubezen v zraku že 70 let, oziroma še veliko več, saj naj bi se prva tekma v Ihanu odvila leta 1934. Takratni zmagovalec Andrej Zajc, ki naj bi skočil dva metra, pa je za nagrado prejel štruco kruha.

V Smučarsko skakalnem klubu Sam Ihan že od pomladi pripravljajo mnogo zabavnih zadev ob njihovi 70-letnici, med njimi so pripravili tudi dražbo predmetov, ki so jih imeli na Olimpijskih  igrah in svetovnih prvenstvih njihovi najboljši skakalci, Jernej Damjan, Tilen Bartol in Jure Šinkovec. K sodelovanji na dražbi lepo povabljeni tudi vi, saj že poteka na njihovem facebook profilu. Zainteresirani lahko vsa navodila dobijo na e-naslovu ssklubihan@gmail.com. Vsa zbrana finančna sredstva bodo namenili skakalcem, treningom in opremi, saj čutijo, da se trudijo z vsako kapljico potu.

Osrednjo  prireditve na ihanskih skakalnicah, ki bo potekala v soboto, 8. septembra 2018, s pričetkom ob 15. uri, bo vodila Taya Damjan, priznana radijska voditeljica. Za glasbo bo skrbel nekdanji skakalec Dejan Žunić z bandom. Po tekmi mladih skakalcev, ob 17.00 uri, sledi uradni začetek dogodka z visokim obiskom, okrog 19.00 ure pa se bo odvila dražba. Pripravljajo tudi delavnice za otroke, srečelov, bogato ponudbo hrane in pijače ter presenečenja, ki vas bodo nasmejala do solz.

Predsednica kluba Špela Rojc pravi, da bodo na ta način počastili vse ljudi, ki so kadarkoli in kakorkoli prispevali k rasti kluba, skakalnega centra, skakalcev in okolja. Obenem pa s praznovanjem želijo pokazati Domžalam, da se v klubu odvija veliko stvari, da otroci trdo trenirajo in da trenerji v razvoj skakalcev vlagajo veliko svoje energije: »Spoštovani nepogrešljivi, brez vas naša obletnica nikakor ne bo popolna, saj se vsi zavedamo, da je za veselje, radost in spoštovanje enega izmed najlepših športov potrebno druženje ljudi z velikim srcem. Zato vas v imenu kluba vabim, da v soboto, 8. septembra 2018, začutimo strast ter ljubezen v zraku.«

Miha Ulčar; Foto: SSK Sam Ihan

Tagi