V ospredju agresivnosti in borbenost

Olimpija Ljubljana – Domžale 1:0

Nogometaši Domžal so v derbiju 15. kola Prve lige Telekom Slovenije minimalno izgubili proti ljubljanski Olimpiji. V moški tekmi, ki so jo zaznamovali številni ostri dvoboji, sta obe ekipi prikazali veliko mero želje in agresivnosti. Posledično je bilo na hitrem in spolzkem igrišču izjemno malo prostora za izpeljavo pravih akcij. Obe ekipi sta si sicer pripravili nekaj priložnosti, učinkovitejši pa so bili aktualni prvaki, ki so izkoristili eno za zmago z 1:0.

Dvakratni državni prvaki so bili v prvem polčasu boljši tekmec, pripravili pa so si tudi več priložnosti. Najlepši sta imela Gaber Dobrovoljc in Jure Balkovec, ki pa sta bila v zaključku nenatančna. Na drugi strani je Olimpija zapretila le s prekinitve. V drugem polčasu se je slika obrnila. Olimpija si je v prvih petnajstih minutah priigrala dve priložnosti iz igre in drugo tudi izkoristila. Vratarja Adnana Golubovića je v 58. minuti premagal nekdanji član Domžal, Andraž Kirm. V nadaljevanju so rumeni stisnili domače na svojo polovico, a si pravih priložnosti niso uspeli pripraviti. Še najbližje je bil s prostega strela Balkovec, ki pa je meril za las mimo leve vratnice: ''Čestitke Olimpiji za zmago, hkrati pa moram čestitati tudi svojim fantom, ki so pokazali veliko mero borbenosti. Za gledalce tekma ni bila najbolj gledljiva, saj je bilo z obeh strani v igri veliko agresivnosti,'' je na novinarski konferenci po tekmi povedal trener rumenih, Simon Rožman.

Zeleno-beli so Domžalčanom na svoji polovici pustili zelo malo prostora. Z zgoščeno postavitvijo in organizirano ter disciplinirano igro so tekmeca držali daleč od svojih vrat in posledično ohranili mrežo nedotaknjeno: ''Moja želja je bila, da bi bila igra nekoliko bolj odprta, da bi se tekma malce bolj razživela. Eni in drugi smo le čakali na prvi gol, saj smo vedeli, da bo tisti, ki bo zadel prvi, tekmo tudi dobil in na žalost je bila to Olimpija,'' je o taktičnih podrobnostih spregovoril 33-letni strateg in dodal: ''Veseli me dejstvo, da smo zadnjih 30 minut Olimpijo stisnili na svojo polovico. To je zagotovo lepa popotnica za nadaljnje tekme.''

Prvič po odhodu Luke Elsnerja iz Domžal v Olimpijo sta si nasproti stala nekdanja sodelavca v rumeni družini: ''Že od prihoda ob Kamniško Bistrico sem osredotočen le na svojo zgodbo, ne glede na to, kdo je tekmec na drugi strani. Fantje so dobili vse informacije, ki jih dobijo tudi pred drugimi tekmami. S tega vidika za nas obračun z Olimpijo ni bil poseben, saj sem pristaš tega, da tekmo odigraš po svojih načelih, se držiš svoje vsebine in seveda izhajaš iz tega,'' je za konec še dejal Celjan, ki ima sedaj teden dni časa, da ekipo pripravi na obračun proti Gorici. Ta bo ob Kamniški Bistrici gostovala v soboto ob 18:00.

Avtor: Grega Krmavnar in Žiga Zupan; Foto: Žiga Zupan; Video: Sedo Rošić
Tagi