V Olomoucu bo generalka za Zagreb

Aktualne državne prvakinje so svojo trenutno pripravljenost testirale minuli konec tedna, ko so se peš podale na Veliko planino. Očitno je, da je kondicijski trener Gregor Sobočan dobro opravil svoje delo, saj niso imeli nobenih težav z vzponom. S te strani je Aljoša Jemec, trener odbojkaric Calcit Volleyja, lahko zadovoljen, zadovoljen pa je tudi, da je z ekipo že legendarna italijanska odbojkarica Martina Guiggi, ki je kot zadnja okrepila kamniško zasedbo.

»Smo v petem tednu priprav, z nami je tudi že Martina Guiggi, tako da smo zdaj v polni zasedbi. Guiggijevo sicer še čaka kar nekaj dela, vidi pa se, da gre za izkušeno igralko, ki je dolga leta igrala na resnično visoki ravni. Od nje pričakujemo, da bo dala svoj delež na igrišču, hkrati pa bo mentorica mlajšim igralkam, ki se bodo od nje lahko veliko naučile. Pričakujem, da bo tu imela veliko vlogo,« je del načrtov, ki jih ima z izkušeno Italijanko, razkril Aljoša Jemec.

»Priprave smo namenoma začeli nekoliko bolj previdno, brez večjih obremenitev, kajti od predčasnega konca minulega državnega prvenstva je minilo veliko časa. Zato smo se prve tedne bolj ukvarjali s tehniko in obrambo, zdaj pa smo že počasi začeli s skoki, počasi smo tudi začeli z igro šest na šest. Eden od poudarkov v dozdajšnjem delu priprav je bil tudi na telesni pripravljenosti in igralke moram pohvaliti. Prvi del so pri kondicijskem trenerju Sobočanu opravile res dobro, tako da sem za zdaj zadovoljen, nas pa čaka še veliko trdega dela. Še zlasti zato, ker nas čakajo še kvalifikacije za ligo prvakov, ki bodo že zgodaj.«

Prva kvalifikacijska tekma za uvrstitev v ligo prvakinj z zagrebško Mladostjo bo na sporedu že čez mesec dni, v primeru napredovanja pa bo Kamničanke čakal veliko težji zalogaj – najverjetneje poljska ekipa LKS Commercecon Lodž.

»Ne razmišljamo o tem, kdo nas čaka v drugem krogu kvalifikacij, kajti prvi korak bo Mladost, zato se moramo popolnoma osredotočiti le nanjo. Že zdaj vemo, da bo to vse prej kot lahka naloga, kajti Zagrebčanke dobro poznamo, vemo za kako neugodno ekipo gre, tako ali tako pa imajo vsako leto nadarjene igralke. V Mladosti so do zdaj vzgojili celo vrsto odličnih odbojkaric, ki zdaj igrajo v tujini,« ne želi ničesar prehitevati Jemec.

Zaradi trenutnega položaja glede koronavirusa imajo v Kamniku kar nekaj težav z dogovarjanjem pripravljalnih tekem. Predvsem to velja za klube iz tujine. »Bili smo že v dogovorih s klubi iz Italije in Madžarske, vendar je vse skupaj padlo v vodo, ker ne smejo potovati, tako da nas v naslednjih tednih čakajo nasprotniki iz slovenske lige. Na srečo na od 11. do 13. septembra čaka močan turnir v Olomoucu na Češkem, kjer računamo, da bomo lahko igrali še nekaj močnejših tekem. Sicer pa konec tega tedna načrtujemo trening tekmo kar znotraj ekipe.«

Konec septembra, natančneje od 23. do 27. septembra, bo v Izmiru potekalo evropsko prvenstvo v odbojki na mivki do 22 let, kamor sta se uvrstili tudi Zala Špoljarič in Lana Žužek, v lanski sezoni obe članici druge kamniške članske ekipe. V letošnji bo Špoljaričeva igrala za državne prvakinje, Žužkova pa bo izkušnje pridobivala v drugi ekipi pod vodstvom Katarine Vraber. »Zavedam se, da je za mlado odbojkarico nastop na evropskem prvenstvu lepa priložnost, ki se ji ne ponudi prav pogosto. Zato ne Zali ne Lani ne bomo zapirali vrat, res pa je, da bosta morali biti nekaj časa odsotni, kar jima bomo tudi omogočili. Škoda bi bilo, če ne bi izkoristili te priložnosti,« je nastop nadarjenih kamniških odbojkaric na evropskem prvenstvu v odbojki na mivki potrdil tudi Jemec.

V kamniškem taboru niso pozabili, na kakšen način so v minuli sezoni prišli do naslova državnega prvaka. Po zmagi nad Novo KBM Braniku v zadnjem krogu modre skupine, ki je Kamničankam tudi prinesla četrti naslov državnih prvakinj, se še toliko bolj zavedajo, kako pomembna bo prav vsaka tekme tudi v novi sezoni. »Edino, kar v tem trenutku vemo, je, da nas čaka atipična sezona. Tudi zato bomo morali vsako tekmo odigrati, kot da gre za finale državnega prvenstva in zato bomo morali biti ves čas osredotočeni na vsako tekmo. Res je, da imamo nekaj izkušenih igralk, vendar je jedro ekipe še vedno zelo mlado, zato morajo igralke vsak trening oddelati na polno, če želijo napredovati in to je tisto, kar ves čas poudarjamo in od tega ne bomo odstopili. To že delajo in tako bodo morale tudi nadaljevati,« je odločen Jemec.

Avtor: Calcit Kamnik; Foto: Klemen Brumec

Tagi