V napeti tekmi Helios doma boljši od neugodne Elektre

V soboto, 17.11.2012, je v Domžalah gostovala Elektra iz Šoštanja, ki je že tradicionalno izredno neugoden nasprotnik za Helios. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, a je po tesni končnici zmaga kljub vsemu ostala doma, na koncu je bilo 76:73.

Vir: KK Helios Domžale (www.kkhelios.si)

Tekmo so bolje odprli domači in s trojko Mahkovica in polaganjem Močnika povedli s 5:0. A so gostje hitro ujeli priključek in tako se je prva četrtina končala celo s prednostjo Elektre (15:17). V drugi četrtini pa je bila slika ravno obratna, Elektra je namreč prišla do prednosti 17:23 in nato še 19:26. Drezga in Morina sta z zaporednima trojkama ujela priključek, pomagala pa sta še Bededič z dvema polaganjema in Hrovat, ki je s košem ob koncu polčasa izenačil na 39:39.

Začetek drugega polčasa pa je bil za domače naravnost katastrofalen. Nekaj nepotrebnih napak in gostje so z delnim rezultatom 11:2 prišli do prednosti 50:41. Potem pa, kot bi se slika popolnoma obrnila, z enako mero vrnejo tudi Domžalčani. 11:2, 8 točk Morine in trojka Rebca, in po treh četrtinah smo bili poravnani na 52:52. Helios je tudi v zadnji četrtini nadaljeval s podobno igro in tri minute pred koncem je že vse kazalo, da je Elektra v izgubljenem položaju. Helios je prišel do vodstva s 70:60, a dopustil gostom, da se v dobrih dveh minutah približajo na 72:70 (delni izid 2:10). V zaključku tekme so se domači kljub vsemu zbrali in s prostimi meti Hrovata ter neizkoriščenimi napadi Elektre prišli do tretje zmage v letošnji Ligi Telemach, končalo se je s 76:73.

Za Helios je Gezim Morina dosegel 21 točk in imel ob tem še 7 skokov, Gregor Hrovat pa je 15 točkam dodal 5 skokov, 4 podaje in 2 ukradeni žogi. Za Elektro sta po 15 točk dosegla Andrej Podvršnik (6 podaj) in Mensud Julević (6 skokov).

Helios ta torek, 20.11.2012, čaka obračun 4. kroga Pokala Spar proti Grosuplju (ob 19.00 v Hali komunalnega centra v Domžalah). V naslednjem krogu Lige Telemach pa se bodo naslednjo soboto, 24.11., v gosteh pomerili s Slovanom.

Zmago Sagadin, trener Heliosa: "To je bila pričakovano težka, saj Elektra v gosteh igra zelo dobro, predvsem pa sproščeno, saj nimajo kaj izgubiti, kar so pokazali tudi z zmago v Šentjurju proti Tajfunu. Mi smo danes v prvem polčasu odigrali katastrofalno obrambo na Juleviću, ki je vseh 15 točk dosegel v prvih 20 minutah. Sicer so nam zaradi napak v začetku drugega polčasa malo pobegnili, a je potem začela delovati naša obramba. Z odličnim delom v obrambi smo uspeli izenačiti in tudi povesti, a razlike nismo uspeli ubraniti do konca. Tu se še vidi naša mladost in naivnost. Moramo se še naučiti, kako tekmo mirno pripeljati do konca. Elektra bo na vseh gostovanjih izredno neugodna, mi pa igramo iz tekme v tekmo bolje. Čakamo še na povratek Gaćeše, ki bo nared v naslednjih dneh, in potem bomo še za razred kvalitetnejša ekipa."

Gezim Morina, Helios: "Zelo smo veseli te zmage, mislim, da smo si jo tudi zalužili. V prvem polčasu nam žal ni uspelo ustavit Julevića, ki je v Elektro pravzaprav sam držal v igri. V drugem polčasu smo bili v obrambi veliko boljši in mislim, da bi morali tekmo končati že pet, deset minut prej, a nas je neupravičena tehnična napaka Mahkovica malo zaustavila. Dopustili smo jim, da se vrnejo v igro, a smo tekmo rešili ponovno z dobro obrambo."

Liga Telemach, 5. krog

Helios Domžale : Elektra Šoštanj

76 : 73 (15:17, 24:22, 13:13, 24:21)

Helios: Besedič 4, Ponjavić, Morina 21 (7 skokov), Mahkovic 5, Hodžić, Fon 3, Rebec 5, Majstorović 8 (7 skokov), Močnik 4 (6 podaj), Gaćeša, Hrovat 15 (5 skokov, 4 podaje), Drezga 6

Elektra: Collins 12, Hasić, Podvršnik 15 (6 podaj), Zagorc 11, Julević 15 (6 skokov), Brčina 3, Lekić 2, Pajevič, Bukovič 7, Atanacković 6

Komentarji uporabnikov
Tagi