V Kamniku zaživel prvi judo klub

V Pineli centru Kamnik je danes potekalo slovesno odprtje Judo kluba Kamnik, ki sta se ga udeležila tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec in generalni sekretar Judo zveze Slovenije Franc Očko.

Prvi koraki pri nastanku judo kluba, so bili storjeni lani, ko je v telovadnici Pinela centra Kamnik začela z vadbo manjša skupinica otrok. V mesecu marcu je sledila registracija Judo Kluba Kamnik, v letošnjem šolskem letu pa judo v osnovnih šolah na območju občine Kamnik izvajajo kot izven šolsko dejavnost, in sicer na Osnovni šoli Stranje, Osnovni šoli Frana Albrehta in Podružnični šoli Nevlje. Skupaj vadbo juda v občini Kamnik sedaj trenira že skoraj 80 otrok.

Slavnostno odprtje so popestrili s pestrim športnim dogajanjem, kjer so otroci prvega judo kluba v Kamniku zbranim prikazali nekaj prvin juda. Na prireditvi so inštruktorji policije in varnostnih služb prikazali judo kot hujšo prisilno sredstvo telesne sile za obvladovanje storilcev kaznivih dejanj v policiji in varnostni službi. Slovesnega dogodka so se udeležili tudi vrhunski športniki, in sicer Raša Sraka-Vuković in Vlora Beđeti, olimpijec Sašo Jereb ter nekdanji olimpijec in danes selektor kadetskih selekcij Štefan Cuk. V imenu organizatorja dogodka jih je pozdravila predsednica Judo kluba Kamnik Janja Lamut, ki skupaj z Boštjanom Veinhandlom skrbi za mlade navdušence juda kamniške občine.

Zbrane nagovoril tudi župan Marjan Šarec ter poudaril pomen športnega udejstvovanja mladih. Ob tem je dodal, da z judom razvijamo mnoge lastnosti, ki so pomembne za otrokov razvoj, kot so pogum, samonadzor, spoštovanje nasprotnika in nenasilje. Judo klubu Kamnik je zaželel iskrene čestitke ob ustanovitvi kluba z iskreno željo po dobrem sodelovanju ter, da bo ta klub ponesel ime Kamnika na tem področju širom po Sloveniji, pa morda še kam dlje.

V kulturnem programu sta sodelovala učenca OŠ Frana Albrehta, Ela Urankar (kitara) in Maj Blažič (trobenta) ter orientalska plesalka Alja Shaar. Prireditev pa je povezoval Miha Orešnik.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: TIC Kamnik
Tagi