V Domžalah že devetnajstič pod koši

Košarkarski maraton Domžale bo v petek, 8. in v soboto, 9. junija 2018, doživel že svojo 19. ponovitev oziroma etapo, ki se je začela leta 2000. Košarkarski maraton, ki je v začetku izšel kot zmagovalec projekta Dneva mladih, je danes del občinske zgodbe Športni pozdrav poletju. Tradicija se nadaljuje, maraton Domžale pa ima po 19-ih letih najdaljšo brado v Sloveniji.

Konec tedna bo v Športnem parku Domžale sodelovalo 20 košarkarskih ekip, ki jim bo v soboto družbo delalo še 18 nogometnih. Neutrudni Domžalčan in športni novinar Gašper Bolhar je zdržal kljubovati letom, vremenu in nepredvidljivim situacijam, zato je športni produkt z dolgoletnim stažem eden največjih v Sloveniji. Na letošnjem košarkarskem maratonu sta podporo in pomoč realizaciji ponudila občina Domžale in Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Skupaj bo na prireditvi sodelovalo 500 športnikov.

PROGRAM

Petek, 8. junij

16.00 – Turnir pionirjev U13 (Helios Suns, Calcit Kamnik, Komenda, Krvavec – Cerklje)

17.00 – Turnir pionirk U15 (ŽKD Ledita, ŽKK Domžale, ŠD Felix Zasavje, ŽKK Ilirija)

18.00 – Obe tekmi za 3. mesto

19.00 – Finale U13

20.00 – Finale U15

Sobota, 9. junij

8.00 – 20.00 Tekme rekreativnih in veteranskih ekip

  • Nastopajo: Sokoli, Dragomelj Sunday, TO JE TO, Brko team, Jernej team, Rodica basket, Radomlje, Jano team Trzin, Storžič Kranj, Kralji Kranj, Kamnik in Komenda.

20.00 – Podelitev nagrad zmagovalcem, najboljšim v trojkah in najboljšim v preostalih kategorijah

Vzporedno bosta na nogometnem igrišču potekala dva turnirja v spomin Dušana Šetine, v kategorijah U8 in U10.

Miha Ulčar; Foto: Košarkarski maraton Domžale

Tagi