V Domžalah tudi Agim Ibraimi!

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale bo v nadaljevanje sezone krenilo tudi z nogometašem, ki ga ni slovenski nogometni javnosti treba posebej predstavljati. V Domžale namreč prihaja Agim Ibraimi, makedonski reprezentant in eden najboljših tujih nogometašev, ki so doslej igrali v Prvi ligi Telekom Slovenije!

“Najprej bi se zahvalil vsem v Nogometnem klubu Domžale, še posebej pa trenerju Simonu Rožmanu in športnemu direktorju Mateju Oražmu, da sta mi omogočila prihod v rumeno družino. Vesel in ponosen sem, da bom odslej zastopal barve tega moštva. Ko smo vzpostavili prve stike, sem bil že hitro prepričan, da je to zame prava izbira. Zelo sem motiviran, želim se znova vrniti v pravi ritem, predvsem pa obljubljam, da bom vselej dal maksimum za ta klub,“ je ob pridružitvi rumeni družini dejal odlični krilni nogometaš, ki je v preteklosti v dresu Maribora že osvojil po dve lovoriki državnega in pokalnega prvaka.

Svojo kariero je Agim Ibraimi sicer začel pri makedonski Shkendiji, sledila pa je selitev v Avstrijo, kjer se je pridružil Red Bull Salzburgu. Dve sezoni je nato nastopal za ljubljansko Olimpijo, od koder je odšel v turški Eskisehirspor. Pri slednjem je preživel le nekaj mesecev, sledila pa je vrnitev v Slovenijo, kjer je do konca sezone 2010/11 igral pri Nafti. Naslednji dve sezoni je branil barve Maribora, od koder se je septembra 2013 za eno leto preselil v italijanski Cagliari. Pri slednjem je preživel eno sezono, nato pa znova dve leti igral za aktualne slovenske državne prvake. V zadnji sezoni je bil član kazahstanske Astane, v Domžale pa makedonski reprezentant prihaja kot prost nogometaš, a z izjemnimi izkušnjami, ki bodo neprecenljive v nadaljevanju sezone: “Slovensko ligo dobro poznam, prav tako tudi Domžale, proti katerim mi je bilo v dresu Maribora vselej najtežje igrati. Tudi sam želim v prihodnje pripomoči k temu, da bomo v prihodnje trd oreh za vse nasprotnike. Vseskozi sem treniral z osebnim trenerjem, tako da menim, da sem v dobri pripravljenosti. Kot rečeno, se zelo veselim mojih nastopov v rumenem dresu in novega izziva, ki je pred mano.“

Ibraimi, ki je podpisal pogodbo za leto in pol, se je zasedbi Simona Rožmana že pridružil na današnjem jutranjem treningu. 

Avtor: Alen Obrez; Foto: NK Domžale
Tagi