V Domžalah so kotalkali skupaj in se zavrteli ob živahnih ritmih glasbe

V Sloveniji se je močno povečalo zanimanje za kotalkanje, kar je posledica telenovele Jaz sem Luna. Mladi želijo po vzoru Lune in njenih prijateljev spet kotalkati. Kotalkanje je bilo priljubljeno v 80. letih, nato je malce zamrlo, zdaj pa spet doživlja razcvet. Tudi v Domžalah je ta serija obnorela mlade, zato je sedaj na kotalkah oziroma rolerjih možno videti veliko mladih, s katerimi se vozijo med bloki ter po igriščih. V petek, 8. junija 2018, je na domžalskem drsališču potekalo druženje ljubiteljev kotalkanja in rolanja, za kar so poskrbeli v Kotalkarskemu klubu Pirueta in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

V začetku kotalkarskega druženja so kotalkarji KK Pirueta prikazali krajši show program, ki ga izvajajo tekmovalci. Rolerji so lepo drseli po odlični podlagi Drsališča Domžale, zato so lahko prikazali marsikateri element; od poskokov, vožnje na eni nogi, lastovke, piruete, aksle … Prijeten dogodek, ki so ga v  KK Pirueta izvedli prvič, je privabil množico otrok s starši, ki so nato ob ritmih disko glasbe zarolali po drsališču.

Nina Grilj Deisinger iz KK Pirueta nam je dejala, da je presenečena, koliko mladih se je zbralo na drsališču. Mi pa dodajamo, da bi bilo med letošnjim poletjem smiselno organizirati še kakšno takšno prireditev, saj bi bilo to za mlade, ki bodo kmalu zaradi počitniškega časa ostali doma, več kot dobrodošlo. Sicer pa kotalkarice KK Pirueta čaka kar pestro poletje, saj bodo imele kar nekaj nastopov v umetnostnem kotalkanju.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miha Ulčar

Tagi