V Domžalah se je pričela zimska pravljica na ledu

Zimska pravljica na ledu, ki bo trajala vse do začetka meseca marca prihodnje leto, se je že pričela, saj so se takoj po uradnem odprtju domžalskega drsališča na ledeno ploskev podali številni drsalci vseh starosti, ki so komaj čakali na to zimsko radost.

V torek, 3. decembra 2019, je svoja vrata odprlo priljubljeno Drsališče Domžale, ki vsako leto privabi številne občanke in občane, pa tudi obiskovalce od drugod. Prav poseben čar je drsati na odprtih drsališčih, ki jih postavijo v številnih mestih, med drugim tudi v Domžalah, kjer je vsako leto možno brezplačno drsati vse do začetka pomladi, ko se bo moral led umakniti sončnim žarkom.

Za uvod v novo drsalo sezono so najprej poskrbeli mladi hokejisti iz Hokejskega kluba Prevoje, ki so na ledeni ploskvi prikazali svoje hokejske veščine. Program so nadaljevale tekmovalke iz Kotalkarskega kluba Pirueta, ki so prikazale odlično glasbeno pravljico na ledu. Po videnem je bilo jasno, da je ledena ploskev pripravljena odlično, zato so obiskovalci nestrpno čakali trenutek, da se bodo lahko na led podali tudi sami.

Drsališče in drsalno sezono sta odprla podžupanja mag. Renata Kosec in Aleš Florjančič iz Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Aleš Florjančič je dejal, da jih veseli, da se je začela nova drsalna sezona in da jim je uspelo do tega datuma pripraviti drsališče. V nadaljevanju je predstavil letošnje dogajanje na drsališču, ki bo tako kot vsa leta obarvano tematsko. Zahvalil pa se je tudi obema sodelujočima kluboma in drsalcem, ki so s svojimi točkami sodelovali na odprtju drsališča.

“Veseli me, da smo končno vstopili v čarobni december,” je v uvodu svojega govora dejala podžupanja mag. Renata Kosec, ki je v nadaljevanju povedala, da je letošnji slogan čarobnega decembra “Objem čarobnosti”, kar pomeni, da je to čas, da ustavimo naše skrbi in delo, drsališče pa je res primerno, saj se lahko tu najdemo in družimo. Vsem drsalcem je podžupanja še zaželela čim bolj prijetno drsalno sezono.

Na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale so nam povedali, da bo tudi letos drsanje na domžalskem drsališču brezplačno za vse, in sicer ob delavnikih med 15.00 in 19.00 uro ter med vikendi, prazniki in šolskimi počitnicami med 10.00 in 19.00 uro. V jutranjih urah bodo na drsališču norčije zganjali otroci vrtcev in osnovnih šol domžalske občine, saj so dopoldanski termini rezervirani za izvedbo športnih dni. V večernih terminih bodo ledeno ploskev zasedli hokejisti, rekreativnim drsalcem pa bodo drsalno sezono popestrili tematsko obarvani večeri, animacije športnih društev ob vikendih in počitnicah, obiski dobrih mož, bogat program za najmlajše ter sedaj že tradicionalna razstava “Zimske radosti”. V januarju 2020 je predviden tudi tečaj drsanja, ki naj bi se odvijal ob torkih ob 17. uri.

Program za december 2019, si lahko ogledate na letaku:

Drsanje bo mogoče do začetka marca, ko se bo led moral umakniti pomladnim sončnim žarkom. Ampak brez skrbi, do takrat nas čaka še mnogo lepih trenutkov na drsalkah, veliko popitih skodelic vroče čokolade in čarobnih trenutkov pod novoletnimi lučmi.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar

Tagi