V Domžalah imamo dva članska reprezentanta

V prihajajočem reprezentančnem obdobju, ko bodo na sporedu prve tekme kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2021, bo domžalski košarkarski klub zastopan tako v slovenski, kot tudi v hrvaški reprezentanci.

Iz domžalskega kluba barvarjev so sporočili, da je selektor slovenske košarkarske reprezentance, Rado Trifunović, sicer tudi nekdanji igralec in trener Heliosa, med 14 izbranih košarkarjev uvrstil Blaža Mahkovica (1990, 201 cm), najboljšega strelca prvega dela državnega prvenstva (16,5 točke/tekmo) in trenutno drugega strelca (18,4) ter najkoristnejšega košarkarje Lige ABA 2 (indeks 23,5). Med 16 izbranci Veljka Mršića, selektorja hrvaške reprezentance, pa se je znašel tudi organizator igre Krešimir Radovčić (1997, 196 cm), ki je bil del “kockastih” že lansko poletje na poletni ligi NBA. V Ligi ABA 2 letos dosega po 10,5 točke in 3,5 podaje na tekmo, v slovenskem prvenstvu pa so te številke še malo boljše (12,0 točke in 4,1 podaje na tekmo).

Oba se bosta svojima reprezentancama priključila prihodnji teden. Slovenijo čakata gostujoča tekma z Madžarsko (20. februar) in domača z Avstrijo (Koper, 23. februar), Hrvati pa se bodo pomerili s Švedsko (Zagreb, 21. februar) in v gosteh z Nizozemsko (24. februar).

Miha Ulčar; Foto: Gašper Papež

Komentarji uporabnikov
Tagi