Uspešno zaključen 24. Slovenian junior open 2019

Sončno vreme, odlično vzdušje in polne tribune, lepšega si organizatorji 24. Slovenian junior open 2019, ITF turnirja, ki šteje za točke za svetovno mladinsko jakostno lestvico do 18 let, ne bi mogli želeti za finalni dan turnirja. Z današnjim finalom v moški in ženski konkurenci posamezno je turnir, ki je v Domžale privabil veliko število mladih teniških igralcev z mednarodno udeležbo, tudi zaprl svoja vrata.

V ženskem in moškem finalu smo lahko videli veliko premoč zmagovalcev turnirja, žal edini slovenski predstavnici Alji Belinger ni uspelo zmagati, saj je finalni dvoboj izgubila proti prvi nosilki Francozinji Nini Radovanovičevi. V moškem finalu je blestel Mili Poljičak, ki prvemu nosilcu Francozu Leu Raquinu ni dopustil niti najmanjše možnosti za zmago.

  • Nina Radovanovič – Alja Belinger 61 60
  • Mili Poljičak – Leo Raquin 62 61

Organizator turnirja Teniški klub Domžale in direktor turnirja Igor Ogrinc sta bila z letošnjo udeležbo in kakovostjo igralcev izjemno zadovoljna. »Videli smo veliko napetih dvobojev. Najdaljši dvoboj je trajal celo 4 ure in 5 minut. Zmagovalca sta dominirala skozi celoten turnir in zasluženo slavila na 24. Slovenian junior open 2019,« je ob zaključku turnirja dejal Igor Ogrinc.

Pogledi ekipe Teniškega kluba Domžale so že zazrti v prihodnost, saj razmišljajo, kaj bodo pripravili za jubilejni 25. Slovenian junior open 2020.

Miha Ulčar; Foto: Teniški klub Domžale

Tagi