Uspešno izpeljan 7. rekreativni tek prijateljstva in sodelovanja “Domžale 2013”

Že sedmo leto zapovrstjo v Domžalah skupaj stopijo nekatere organizacije in podjetja in poskrbijo, da zadnja nedelja v mesecu maju postane rekreacijsko obarvana. Sončni žarki so tako danes že od jutra napovedovali, da bo lepo nedeljsko dopoldne in marsikaterega tekača je prav lepo vreme še dodatno motiviralo, da je prišel na domžalski stadion in se udeležil 7. rekreativnega teka prijateljstva in sodelovanja, za zeleno os Kamniške Bistrice.

Več kot 130 tekačev obeh spolov in različnih starosti se je podalo na 10 kilometrov dolgo progo, ki se je začela na stadionu, nadaljevala pa po rekreacijski osi do Radomelj in nazaj. Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah: moški in ženske absolutno, ženske in moški od 18. do 51. leta ter ženske in moški nad 50 let. Najhitrejši so na cilj pritekli že v dobrih 35-tih minutah, nekateri pa so potrebovali malo dlje, kar niti ni pomembno, saj je šlo za tek prijateljstva in sodelovanja v pravem pomenu besede, saj so se tekači bodrili med seboj, tako da so na koncu na cilj prispeli prav vsi.

7. Rekreacijskega teka prijateljstva in sodelovanja  se je udeležilo preko 130 tekačic in tekačev.

Največja skupina tekačev, kar triindvajset jih je prišlo iz Radomelj. Kot nam je povedal predsednik KS Radomlje Igor Jeretina, je udeležba Radomljanov na tem tekmovanju tudi en izmed dogodkov, s katerimi obeležujejo 660-letnice pisne omembe Radomelj.

Radomljani so z udeležbo na teku obeležili visoko obletnico prve pisne omembe Radomelj.

Po tekmovanju pa so na svoj račun prišli še najmlajši, ki so se udeležili Sparky teka (1 krog po stadionu). Nekateri so se na progo podali sami, spet drugi s starši, čisto najmlajše pa so starši popeljali kar z otroškimi vozički.

Najmlajši so se udeležili Sparky teka.

Vodja organizacijskega odbora Tomaž Hren nam je povedal, da je z izvedbo tekmovanja izredno zadovoljen in da z organizacijo tovrstnih tekmovanj želijo dvigniti nivo rekreativnega tekaštva v občini Domžale. Prav tako je povedal, da gre pri tem tudi za eno vrsto medgeneracijskega sodelovanja, saj sodelujejo tekači vseh starosti. Dodal je še, da bodo tudi v prihodnje poskrbeli, da bo ta prireditev na visokem nivoju.

Vodja organizacijskega odbora Tomža Hren in maskota Sparky.

V organizacijskem odboru za pripravo in izvedbo 7. Teka prijateljstva in sodelovanja so sodelovali: HG Helios Group, Zavod za šport in rekreacijo Domžale, Atletski klub Domžale, Spar Domžale, Profundis d.o.o., TVD Partizan, Socialni demokrati Domžale (SD), Radio Hit in NK Domžale. Praktične nagrade, ki so jih poleg medalj in diplom podelili najboljšim tekačicam in tekačem, pa sta prispevala Elektro Počivavšek d.o.o in Cannon.

Na koncu je sledila še razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in diplom najboljšim tekačicam in tekačem, ki so jih podelili vodja organizacijskega odbora tekmovanja Tomaž Hren, direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale mag. Janez Zupančič in predsednik Atletskega kluba Domžale Gregor Golja.

Rezultati – moški absolutno in do 50 let

1. Andrej Trojer, 2. Mark Strohmayer, 3. Robert Šporar.

Rezultati – ženske absolutno in do 50 let

1. Meta Trampuž, 2. Jana Strahinič, 3. Nina Seljak.

Rezultati – ženske nad 50 let

1. Justina Koprivšek, 2. Danica Zabret, 3. Nuša Cerar.

Rezultati – moški nad 50 let

1. Pavle Klemenčič, 2. Stane Zorman, 3. Peter Šavli.

V prvotnem programu so imeli predvideno še atletiko brez meja (zabavno tekmovanje mešanih skupin v več atletskih disciplinah), ki pa so jo zaradi slabe vremenske napovedi že predhodno odpovedali.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar, Miro Pivar; Video: Miro Pivar
Tagi