Uspešna vikenda za mladimi AS-ovci

V ekipnem mnogoboju dve srebrni plaketi za pionirje U12 in U14
Med mnogobojci posamezno Tilen ULČAR (U14) srebrn in Žan VRHOVNIK (U12) bronast

Dva vikenda napornih atletskih tekmovanj je za mladimi AS-i. Razna virozna obolenja so razredčila AS-ove vrste. Kljub odsotnosti nekaterih najboljših pa so dosegali lepe uspehe.

V soboto, 31. januarja 2015, sta nastopila na PS za mlajše mladinke in mladince Juš Smole v skoku v višino in Tea Podbevšek v skoku v daljino. V močni konkurenci svojih vrstnikov sta oba zasedla četrti mesti.

Že naslednji dan, 1. februarja 2015, so se v Ljubljani pomerili na PS v posamičnem in ekipnem mnogoboju mladi v kategoriji U14. Klubske barve so zastopali trije mladi mnogobojci. Tilen Ulčar je v konkurenci 34 pionirjev zasedel drugo mesto z osvojenimi 2187 točkami, Maks Ulčar peto (1900 točk) in Jure Hribar sedmo mesto (1858 točk). Ekipno so fantje osvojili drugo mesto in srebrno mnogobojsko plaketo.

V nedeljo, 8. februarja 2015, so v Slovenski Bistrici nastopili pionirji in pionirke U12 na PS v dvorani v posamičnem in ekipnem mnogoboju. Prvič so nastopili v mnogoboju Izza, Eva in Saš. Po celodnevnem tekmovanju, na katerem je nastopilo 96 deklic in 62 dečkov je bil njihov nastop več kot samo soliden. Zaradi bolezni odsotne Ane, ki bi štartala na naslov državne prvakinje, sta klubske barve zastopali Iza Steiner in Eva Pristov. Po začetni tremi sta pionirki na svojem prvem mnogobojskem tekmovanju nastopali iz discipline v disciplino bolje.

Med dečki so nastopili za Atletsko društvo AS Žan Vrhovnik, David Hribar in Saš Mišvelj. Žan Vrhovnik je s skupnim seštevkom (1645 točk) štirih disciplin, zasedel tretje mesto in s tem bronasto odličje. Srčno sta se borila tudi David Hribar (1176 točk) in Saš Mišvelj (1060 točk) in s seštevkom svojih točk doprinesla k osvojitvi srebrne mnogobojske plakete v ekipnem delu mnogoboja.

Vsem mladim atletom in atletinjam iskrene čestitke.

Avtor: AZ: Foto: AD AS
Tagi