Uspešna udeležba ŽKK Domžale na velikonočnem turnirju ”Città di Lissone” 2015

Naše deklice U14 (letnik 2001 in mlajše) so dobile že skoraj tradicionalno povabilo italijanskega kluba, ki prireja velik košarkarski turnir v mestu Lissone, v bližini Milana, v dneh med 3. in 6. aprilom 2015.

Spremljevalci trener Franci, pomočnik trenerja Ažbe in šofer Kristjan (prevozi Vuk Kristjan), so dekleta spremljali na zanimivem popotovanju iz Domžal do Lisonna in nazaj. Dekleta so svojo razigranost in zavzetost pokazale že na poti v avtobusu. Po naporni vožnji, so jih v Lissonu pričakale družine, ki so jih gostoljubno namestile pri sebi doma.

Uvodno tekmo so dekleta igrale proti ekipi Polisportiva Ardor Bollate in zmagale 49:24. Že isti dan zvečer so se pomerile z gostiteljicami in po napeti in borbeni, na trenutke kar »pretepaški« igri po podaljšku izgubile. Ne glede na poraz, rezultat je bil 56:54, smo ponosni na dekleta, saj se je videlo, da so pustile dušo na igrišču. Naslednji dan so se dekleta pomerila z zmagovalkami lanskoletnega turnirja in izgubile z 89:24, utrujenost in bolečine po naporni tekmi so bile prevelike za močnejši odpor.
Zadnji dan je bil zopet nadvse uspešen. V tekmi za 5. mesto so premagale ekipo Cestistica Rivana in ponosne prevzele pokal za osvojeno 5. mesto.

Dekleta so tri dni preživele pri družinah, s katerimi so se prvič srečale. Prav vse so prehvalile, kako lepo so jih družine sprejele, pogostile, crkljale in za to se jim zelo zahvaljujemo. V zahvalo so dekleta gostiteljicam poklonila nekaj marketinškega materiala in prospektov, ki nam jih je za pot pripravila Občina Domžale.

Poleg izkušnje, da so bile same v drugem okolju in samostojne, so se med seboj povezale kot prijateljice in soigralke. Sedaj so res ekipa, še bolj povezane v pravem ekipnem duhu – Dajmo punce! Trenerja pravita, da imajo veliko srce in močno voljo.

Veseli smo, da so dekleta ob neprecenljivi izkušnji prikazale tudi dobro igro in v kategoriji zelo močnih osmih ekip osvojile odlično 5. mesto.

Rezultati:
ŽKK DOMZALE (SLO) – ARDOR BOLLATE (ITA) 49 – 24
GALVI LISSONE (ITA) – ŽKK DOMZALE (SLO) 56 – 54
VALMADRERA (ITA) – ŽKK DOMZALE (SLO) 89 – 24
ŽKK DOMZALE (SLO) – CESTISTICA RIVANA (ITA) 36 – 27

Avtor: ŽKK Domžale; Foto: ŽKK Domžale
Tagi