Uspešna teniška sezona 2019 za Pio Lovrič

Z neverjetnim začetkom sezone, finalom na mednarodnem turnirju v Mariboru, z zmago v dvojicah ranga 2 na Slovaškem in tretji mestom na Češkem ranga 1 posamezno, odličnimi uspehi v Braziliji na najmočnejšem turnirju ranga A, se je uspešno nadaljevala odlična sezona igralke Pie Lovrič, ki je dosegla vrhunec pred 500 gledalci z zmago na svetovnem ITF turnirju v Firencah posamezno in uvrstitvijo v glavni žreb Grand slam turnirja v Roland Garrosu v Franciji ter Wimbledonu v Angliji. Z vsemi temi odličnimi rezultati je Pia dosegla najvišjo uvrstitev na 58. mesto na svetovni mladinski lestvici do 18 let na svetu.

Na evropskem prvenstvu do 18 let je Pia osvojila bronasto medaljo v dvojicah. Na svojem prvem profesionalnem članskem turnirju pa se je uvrstila v četrtfinale posamezno in tako osvojila 5.-8.mesto, v dvojicah pa je prišla vse do finala in osvojila 2. mesto ter s tem prišla do prvih profesionalnih točk za svetovno člansko lestvico WTA. Sezono je Pia zaključila z odličnim 2. mestom posamezno in v dvojicah na turnirju v Srbskem Novem Sadu ter s tem dosegla svojo najvišjo uvrstitev, 56. mesto na svetovni mladinski lestvici do 18 let. Pio sedaj čaka eno mesečno pripravljalno obdobje, v nadaljevanju pa do konca leta še profesionalni članski turnirji.

Nad uspešno sezono in uspehi Pie zadovoljstva ni skrival njen dolgoletni trener Igor Ogrinc, ki tudi najbolj zaslužen za njene uspehe, Pio pa spremlja že od njenih prvih začetkov v tenisu. Kamenčke v mozaik k uspehom mlade domžalske teniške igralke je dodala tudi celotna nepogrešljiva ekipa, ki jo sestavljajo pomočnik trenerja Andraž Tome, kondicijska trenerja Anže Kunavar Kunc in Matej Bunderla, maserka Vesna Udovič, psihologinja Tjaša Jezernik, sparin partner Miha Kancilija ter seveda Teniški klub Domžale na čelu s predsednikom Marjanom Ogrincem in Teniška zveza Slovenije. In pa nenazadnje njena starša Tomaž in Simona, ki ji ves čas skrbno stojita ob strani. Prav zaradi Pie in njenega talenta ter predanosti delu, tenis v njihovi družini kroji vsakdan. Pio na njeni športni poti spremljajo tudi sponzorji, za kar jim je še posebej hvaležna: BTC,HEAD, podjetje TTR d.o.o., TIKT d.o.o. in B&M KOCKA OGRINC d.o.o.

Miha Ulčar; Foto: Teniški klub Domžale

 

Tagi