Uspešen zaključek leta v ŽKK Domžale

Konec leta je v ŽKK Domžale minil precej delovno in še v posebno dobrem vzdušju. Spet smo izvedli že tradicionalno prireditev pred novim letom, ko se predstavijo vse klubske selekcije, dekleta, ki pridno trenirajo vse leto, pa preseneti Božična obdaritev. Prešerno vzdušje se je stopnjevalo do vrhunca večera, tekme »Old stars« proti članski ekipi ŽKK Domžale.

Kako dobro je igrala tokratna ekipa »Old stars« se je izkazalo samo dva dni po prireditvi, ko so naše članice na prvenstveni tekmi 1.SKL zabeležile tudi prvo letošnjo zmago proti ekipi Maribora.

Članice zasluženo do zmage v Mariboru

MARIBOR : DOMŽALE 70:81 (15:22, 24:22, 16:15, 15:22)

Pred tekmo so Mariborčanke veljale za absolutne favoritinje. Začetek je bil precej izenačen, a smo po 5 minutah prevzeli pobudo in vodili praktično celotno tekmo. Ob koncu osme minute je bilo že 22:10, Mariborčankam pa se je v nadaljevanju po večjih zaostanku vselej uspelo približati. Sredi 29. minute je bil sicer izid poravnan na 55, a smo imeli pripravljen odgovor v conski obrambi in povsem ustavili nalet borbenih domačink. Ob pomoči cele ekipe sta Anja Ilievski in Tamara Grabovica v ključnih trenutkih s koši poskrbeli za pobeg na 67:59, kar je bilo dovolj za miren zaključek srečanja.

Maribor : Domžale.

Kadetinje srebrne na mednarodnem turnirju v Poreču

Kombinirana in precej pomlajena ekipa kadetinj se je brez velikih pričakovanj odpravila na božično-novo letni turnir med 26.12. in 29.12. v Poreč. Na takih turnirjih gre predvsem za nabiranje novih izkušenj in za pozitivno druženje. Začeli smo odlično in prvi dan premagali ekipo ASD Vicenza 2001. Naslednji dan smo odigrali dve tekmi, na jutranji tekmi smo se po začetni zaspanosti in zelo izenačeni tekmi le prebudili in na koncu dokaj prepričljivo premagali še drugo italijansko ekipo Basket Padova. Popoldan pa je sledil slovenski obračun, kjer je ekipa Pivka – Postojna dobro izkoristila nekaj več svežine in tudi to, da so si nas uspeli na tekmah že ogledati. Tekma je bila precej naelektrena in tudi groba, a vendarle vse v okvirih fairplaya. Ker sta ekipi vedeli, da bo zmagovalec igral v finalu, so dekleta dala vse od sebe. Mi smo v 30 minuti, zaradi poškodbe Zarje, ostali brez ene vodilih igralk in v ekipi se je pojavil krč, ki pa smo se ga uspeli na koncu vendarle otresti. V zadnjih sekundah tekme smo s pametno igro izsilili dva prosta meta in Urška je bila ob izenačenem rezultatu enkrat natančna, kar je bilo dovolj za zmago.

Zadnji dan smo se v finalu pomerili z ekipo ASD Vicenza 2000. Na začetku smo celo povedli z rezultatom 7:1 in do 6 minute še uspeli držati ritem. Utrujenost, kratka klop ter nesporna kvaliteta nasprotnic, je botrovala temu, da smo v nadaljevanju popuščali in delali vse več napak. Ker tudi kapetanka, zaradi poškodbe gležnja ekipi ni več mogla pomagati, smo bili proti agresivni obrambi preveč zbegani, a kljub temu so se dekleta borila do konca. Na koncu smo morali v finalu priznati premoč Italijankam.

Rahlo razočaranje po porazu v finalu je bilo hitro za nami, tako da smo se zelo razveselili izjemnega uspeha in domov odnesli pokal in srebrne medalje v mednarodni konkurenci 8 ekip.
Ekipe, ki so sodelovale v naši kategoriji so bile : ASD Vicenza 2000, ASD Vicenza 2001, Basket Padova, Basket Costa (vse Italija), SSLA (Francija) ter Ježica, Pivka-Postojna in Domžale
 

Srebrna ekipa kadetinj v Poreču.

Barve našega kluba so na turnirju zastopale igralke: Zarja Dremel, Manca Rakun, Urška Kohek, Maša Povše, Anja Sedušak Kljajič, Klara Kastelic, Manca Vesel, Ana Požar, Tija Cerar Šimenc in Pika Pezdir. Trener pa je bil Vlado Velikonja.

Tri naše igralke v ekipi Gimnazije Bežigrad, ki se je udeležila mednarodnega turnirja v Miamiju
Košarkarska ekipa deklet Gimnazije Bežigrad je od 28. do 30. decembra, sodelovala na tradicionalnem 27. košarkarskem turnirju Junior Orange Bowl Basketball Classic v Miamiju. V ekipi so sodelovale tudi tri igralke ŽKK Domžale in sicer mladinki Eva Stefanoski in Tamara Grabovica ter Petja Krupenko, sicer igralka ŽKD Ježice, ki pa igra za našo člansko ekipo. Petja je bila celo izbrana v najboljšo peterko turnirja.

Ekipa Gimnazije Bežigrad v Miamiju tudi s podporo Gorana Dragiča in Bena Udriha. (foto: Gimnazija Bežigrad)

NAVIJAJTE ZA ŽKK DOMŽALE

Članice že v sredo, 6. januarja 2016, čaka tekma 2. kroga pokalnega tekmovanja proti ekipi Athlete Celje, ki bo dal imena udeleženk zaključnega turnirja najboljše četverice. Naša ekipa se bo pomerila z aktualnimi državnimi prvakinjami. VABLJENI NA TEKMO!

Avtor: ŽKK Domžale; Foto: ŽKK Domžale
Tagi