Uspešen vikend za vsemi ekipami ŽNK Radomlje v tekmovanjih

Že v soboto so dekleta U17 gostovala v Novem mestu in remizirala, v nedeljo pa so si igralke ekipe U14 zagotovile nastop na finalnem turnirju, članice pa gladko odpravile Dornavo.

U17 z novo točko iz Novega mesta
Dekleta U17 so v soboto, 11.5.2013 gostovala pri novomeški Krki in remizirala 1:1. Srečanje je bilo dinamično in zanimivo vse do konca. Po privh 40-ih minutah gledalci niso videli zadetkov, v 67. minuti pa je Radomljanke v vodstvo popeljala Manja Rebolj. Vsega tri minute pred koncem srečanja je uspelo domačinkam izenačiti, ko je neubranljivo zadela Larissa Šoronda.

Dekleta U14 zanesljivo na finalnem turnirju
Ekipa U14 se je na zadnjem turnirju v sezoni v nedeljo, 12.5.2013, v Novem mestu pomerila z najboljšima nasprotnikoma v ligi. V prvem srečanju so jim nasproti stale domačinke, katere so radomljanke premagale z 2:0. Za naša dekleta sta zadeli Ekić Nina in Gadnik Katarina. S to zmago so si dekleta že zagotovila najmanj drugo mesto na lestvici in nastop na finalnem turnirju, naslednjo tekmo pa so odigrale z NK Krim. Radomljanke so vseskozi vršile pritisk na vrata nasprotnic, si priigrale tudi nekaj lepih priložnosti a se je srečanje končalo z nepriljubljenih 0:0. Čestitke dekletom za prikazano igro v spomladanskem delu prvenstva, kar samo dokazuje da je delo na treningih kvalitetno in že se veselimo nastopa prihodnji vikend na Cordial Cup-u in kasneje na finalnem turnirju.

V nedeljo so si dekleta U14 z zmago zagotovila nastop na finalnem turnirju.

Članice s 3:0 odpravile Dornavo
V nedeljo je bil v Športnem parku Radomlje odigran tudi zadnji, 16. krog rednega dela v ženski članski konkurenci. V Radomljah so gostovale nogometašice Dornave, ki so se predvsem na račun dobrega branjenja izognile visokemu porazu. V Radomeljski ekipi tokrat ni bilo poškodovani Nine Predanič in Teje Breznik, manjkala pa je tudi "kartonirana" kapetanka ekipe, Manca Jereb. V polju sta tako od začetka srečanja nastopili Mančina sestra Maruša in Kaja Šarlah, obe standardni igralki ekipe deklet U17. V 12. minuti je semafor kazal že 2:0. Uspešni sta bili Monika Boh in Lara Ivanuša. Po hitri prednosti so radomljanke nekoliko umirile tempo, gostje pa so se vseskozi uspešno branile, vse do 68. minute, ko je končni izzid srečanja postavila Pamela Begić.

Članice so se že v krstni sezoni uvrstile v ligo za prvaka.

Fotogalerija s srečanja 16. kroga SŽNL (Avtor: Rok Zore)

Radomljanke so v 16. krogih kar 13x zmagale in le 3x izgubile ter tako zbrale 39 točk, kar je zavidanja vredno, saj so se že v krstni sezoni uvrstile v ligo za prvaka, kjer bodo osvojile najmanj tretje mesto. Vsekakor pa je še odprt lov na drugo mesto, saj ekipa trenerja Petra Kristana za velenjskim Rudarjem zaostaja le za točko. Naslednje srečanje bodo radomljanke odigrale v ligi za prvaka v nedeljo, 19.5.2013, ko odhajajo v goste k favoriziranemu Pomurju.

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Frane Komatar, Rok Zore, ŽNK Radomlje
Tagi