Uspešen februar za Plesno šolo Miki

Seveda. To je dokazala Plesna šola Miki, ki je letos na eni izmed osnovnih šol pripravila maškaram prav poseben glasbeno-plesni pust. V okviru športnega dne so jim trenerji plesne šole pripravili ples v maskah, kjer so otroci plesali na znane pesmi iz Evrovizije.

Vsak razred, od prvega do petega razreda, se je skupaj v samo štirih urah naučil kar tri plese in še več različnih plesnih stilov, pustne šeme pa so dodobra popestrile celotno dogajanje in dokazale, da znajo tudi maškare zelo dobro plesati.

Pust pa je seveda obiskal tudi Plesalnico v Jaršah, kjer so klovni, čarovnice, princeske, super junaki in ostali združili svoje plesno znanje in moči, ter plesali in trenirali svoje plesne gibe še dolgo v noč.

Februar pa v plesno šolo ni prinesel samo pusta in zabave ampak tudi nove uspehe. Dejan Djurovič in Andraž Mrak sta namreč sredi februarja prejela prestižno priznanje Plesne zveze Slovenije za vrhunske uspehe v letu 2014. Aktualna svetovna in evropska prvaka so nagradili še za najboljšo dvojico leta 2014. Odvilo se je tudi nekaj kvalifikacijskih tekmovanj za državna prvenstva v modernih tekmovalnih plesih, kjer so uspešno nastopali tako hip-hoparji, kot jazz plesalke in trebušne plesalke, ki vedno bolj navdušujejo z ne-klasičnim izborom pesmi in koreografij in s tem dokazujejo, da je tudi trebušni ples zelo vsestranski.

V naslednjih mesecih se bo za tekmovalce iz Plesnega kluba Miki začelo zares. Priprave na državna prvenstva so dolgotrajen in naporen proces, trud pa je na koncu vedno poplačan, če ne z nagrado, pa z vsemi občutki, ki so še toliko bolj pomembni. Prav tako pa se bodo vsi vrtčevski plesalci in osnovnošolski plesalci začeli intenzivno pripravljati na pomladne nastope, ki se bližajo s svetlobno hitrostjo. Vsem želimo ogromno motivacije in uspeha, Andražu in Dejanu pa za prej omenjeno dobljeno priznanje seveda čestitamo in smo posebej ponosni, da sta ''Mikijevca''.

Avtor: Tjaša Derstvenšek
Tagi