Uspehi atletov Atletskega društva AS nadgradili z odlično organizacijo državnega prvenstva

Minuli vikend so se mladi atleti pomerili v Domžalah in Mariboru za državne posamične in ekipne naslove v mnogoboju. Atletskemu društvi AS je bila zaupana izvedba državnega prvenstva v mnogoboju za kategoriji pionirjev in pionirk do 14 let.

Nov izziv in odgovornost atletskih delavcev je bilo vodilo pri pripravi organizacije našega prvega Državnega prvenstva. Da pa izvedba ne bo le rutinska naloga izkušenih in prizadevnih AS-ov je Nogometna zveza Slovenije tri tedne pred tekmovanjem delegirala srečanja zadnjega kroga Prve lige. In to prav na dan naše prireditve.

Dodatne obveznosti in skrbi glede izvedbe urnika smo uspešno reševali s skupno koordinacijo z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale, Nogometnim klubom Domžale in Atletsko zvezo Slovenije.
In uspelo je!!! Številni atletski delavci, sodniki, med katerimi velja pohvaliti nove sodnike – pripravnike, atleti , starši in prijatelji AS-ov so v rekordnem času uspeli zaključiti prireditev v zadovoljstvo vseh 120 atletov in njihovih spremljevalcev.

V soboto je Športni park v Domžalah pokal po šivih in športni delavci smo še enkrat opravičilo svoje poslanstvo in potrdili dejstvo, da so Domžale mesto športa. Vsekakor pa delo atletskih delavcev temelji na ustvarjanju najboljših pogojev mladim atletom, ki so se tudi tokrat več kot izkazali in nadgradili uspeh organizatorjev.

Tilen Ulčar je postal nov državni prvak v mnogoboju in prepričljivo opravil z vsemi štirimi disciplinami mnogoboja. Tek na 60 in 600 m, met vortexa in skok v daljino zahteva univerzalnega atleta. In prav v tem so naši atleti najboljši, kajti delo prizadevne trenerke Alenke Zavadlav so tudi ta vikend nagradili z novimi uspehi. V ekipni konkurenci pionirjev do 14 let so Tilen Ulčar, Jure Hribar in Jaka Hace zaostali le za zmagovalci, Atletskim društvom MASS.

Domžale: Mnogoboj – ekipa AD AS.

V posamezni konkurenci 32 atletov je uspeh Tilna Ulčarja nadgradil Jure Hribar z 8. mestom. Jaka Hace pa je s svojimi najboljšimi rezultati zasedel 17. mesto.

Žal so ekipo AS-ov tokrat oslabile poškodbe, kajti predčasno je končal tekmovanje Maks Ulčar.
Zaradi poškodb sta bili odsotni tudi najboljši dekleti. Tako sta AS-e zastopali atletinji, ki sta šele pričeli z nastopi na atletski stezi. Dragocene izkušnje sta pridobili Eva Modic in Evelin Marinšek. 59. in 74. mesto mladih atletinj pa naj bo lepa spodbuda na njuni atletski poti. Ekipno sta se v konkurenci 77 atletinj uvrstili na 32. mesto.

V nedeljo se je državno prvenstvo mladih mnogobojcev nadaljevalo v Mariboru, kjer so nastope opravili pionirji in pionirke do 12 let. Kot, da so jih sobotni uspehi dodatno spodbudili so najmlajši AS-i presegli vsa pričakovanja.

Maribor: Mnogoboj – ekipa AD AS U12.

Ana Spahič je postala državna prvakinja! Odlične nastope prav v vseh disciplinah pa je nadgradila še z najboljšim dosežkom v Sloveniji – državnim rekordom. Izza Steiner je svoj prvi mnogoboj končala
na 49. mestu v konkurenci 73 atletinj. Ekipno pa je ekipa pionirk do 12 let osvojila odlično 4. mesto.

Tudi pionirji so se iz Maribora vrnili z odličjem. Žan Vrhovnik je osvojil odlično 2. mesto. Dober nastop Žana je nadgradil še David Hribar, ki je z 19. mestom med 53 atleti veliko prispeval k ekipnemu uspehu. Žan Vrhovnik in David Hribar sta Atletskemu društvu AS prispevala novo priznanje; tretje mesto v ekipni razvrstitvi.

Lepo je zapisati rezultate, ki so opravičili dobro strokovno delo. Ugotovitev, da je Atletsko društvo AS tudi organizacijsko na zavidljivi ravni pa je lepa popotnica za prihodnost.

Tako kot pravi naše vodilo; v poslanstvu kraljice športa !
Zato vsem iskrene čestitke!

Rezultati:

Avtor: AD AS; Foto: Gregor Vrhovnik, Ivo Leskovšek
Komentarji uporabnikov
Tagi