Uroš Korun zapušča Domžale in se seli na Poljsko

Nogometni klub Domžale je zapustil 28-letni obrambni igralec Uroš Korun. 188 centimetrov visoki nogometaš bo svojo poklicno pot nadaljeval na Poljskem. V klubu Piast Gliwice se bo pridružil nekdanjemu soigralcu Saši Aleksandru Živcu, ki je na severovzhod Evrope iz Domžal odpotoval pred slabim letom dni. Nekdanji član Vranskega, Celja in velenjskega Rudarja je z novim klubom podpisal dveletno pogodbo.

"Za evropski del sezone smo želeli ostati popolni, kar nam je uspelo, a to na žalost ni zadostovalo za napredovanje. Za Urošem je izjemna sezona in z dobrimi igrami mu je naposled uspelo prestopiti v tujino, kjer se še ni preizkusil,'' je o prestopu povedal športni direktor Matej Oražem in dodal: "Ne glede na to, da je naše finančno stanje v zadnjem času zelo dobro, moramo še vedno paziti na vsak evro in tako je več deset tisoč evrov visoka odškodnina za nas pomemben dejavnik, da smo mu to tudi omogočili. S poslom smo zadovoljni in veseli, da je še enemu našemu igralcu uspel korak naprej v svoji karieri. Urošu seveda ob tem želimo veliko sreče na novi poti.''

Uroš Korun je letos krenil v svojo peto sezono pri Nogometnem klubu Domžale. V državnem prvenstvu je v rumenem dresu odigral 103 tekme in dosegel pet golov. Deset tekem je odigral tudi v slovenskem pokalu, v katerem je trikrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Preostala dva nastopa v rumenem dresu pa je zabeležil v evropski ligi. Korun je večino svoje kariere odigral na sredini igrišča, v Domžalah pa se je razvil v odličnega branilca, ki je bil s strani nogometašev v Prvi ligi Telekom Slovenije izbran v idealno enajsterico sezone 2014/2015: ''Uroš je bil izjemno pomemben igralec za našo ekipo. V pretekli sezoni je igral na izjemno visoki ravni in njegov odhod se bo v naši ekipi zagotovo poznal. Kljub temu smo prepričani, da lahko s kadrom, s katerim razpolagamo, zapolnimo vrzel. V kolikor pa najdemo primerno okrepitev na tem položaju, ni izključeno, da se okrepimo tudi v obrambi. Seveda pa v obzir pridejo le kvalitetni igralci," je pojasnil prvi kadrovik rumenih.

V minuli sezoni je Piast Gliwice v rednem delu najmočnejše poljske lige osvojil deseto mesto, zato si je moral prvoligaški status zagotoviti v ligi za obstanek. V konkurenci osmih klubov je osvojil četrto mesto. Saša Aleksander Živec je v svoji prvi sezoni pri Gliwicah odigral 19 tekem, od tega 12 v prvi enajsterici.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi