Upokojenci Domžal tretjič zapored prvi v Zagorju ob Savi

Ob občinskem prazniku Zagorja ob Savi je tudi letos potekal tradicionalni moštveni turnir društev upokojencev, ki so jih povabili organizatorji, DU Zagorje ob Savi. Sodelovalo je šest ekip, dve sta žal v zadnjem hipu odpovedali sodelovanje. Tako kot vsako leto so tudi letos povabili zasedbo Društva upokojencev Domžale, ki je že tretjič zapored zanesljivo osvojila prvo mesto.  

Uvodoma je predsednik DU Zagorje ob Savi Anton Benko pozdravil navzoče in izrazil veselje, ker se vsako leto odzove vsaj šest ekip v okviru prireditev ob občinskem prazniku iz Zasavja in širše okolice.

Domžalčani so na turnirju, na katerem je imel vsak šahist deset minut za razmislek, že v prvem kolu  naleteli na neposrednega konkurenta, DU Trbovlje in z njimi igrali neodločeno, v nadaljnjih štirih kolih pa so večinoma visoko premagali nasprotnike in zanesljivo zmagali. V predzadnjem, četrtem kolu, so z 2.5:1.5 premagali DU Kočevje, kar je zadoščalo za prvo mesto, še posebej ker so Trboveljčani pred tem izgubili s Kočevarji, ki so tako pristali na tretjem  mestu.

Pokali za prva tri mesta.

V domžalski ekipi so vsi igrali dobro. Najbolje se je izkazal Boris Skok, ki je na tretji deski osvojil 4.5 točke, Marjan Karnar na prvi, Jože Skok na drugi in Janez Hribar na četrti pa po 4 točke. Pri vrstnem redu je bil prvi kriterij meč točke (točke iz dvobojev), potem osvojene točke in drugi kriteriji. Ekipo Domžal je kot vedno zgledno vodil kapetan Mirko Čokan, sodil je Marko Jurič.

Vrstni red: DU Domžale (9), 16.5  DU Trbovlje (7) 15, DU Kočevje (6) 11.5, Zagorje ob Savi (6) 10, DU Litija (2) 5 in DU Radeče (0) 2.

Avtor: Jože Skok

 

Komentarji uporabnikov
Tagi