Umetnostni kotalkarji Piruete tudi letos na Rogli osvajali nova znanja

Kotalkarski klub Pirueta je, po izjemni izkušnji iz preteklega leta, tudi letošnji zaključek poletnih počitnic preživel na pripravah na Rogli. Kljub temu da je tekmovalni program za leto 2020 zaradi pandemičnih razmer v negotovosti, mladi športniki, športnice in trenerji ne počivajo. Prav nasprotno. Trenirajo še bolj intenzivno in s še večjo vnemo. Za tisti dan, ko bodo znova zablesteli na tekmovalni ploščadi pred sodniki. Zato so z veliko mladostne energije in usmerjenosti v uspešno prihodnost, na Rogli ostali celo dan dlje kot v minulem letu.

Program treningov v umetnostnem kotalkanju in hitrostnem rolanju je potekal od petka 28. avgusta do ponedeljka 31. avgusta 2020 v Rogla Hotelu. Tam so jih pričakali z ganljivim napisom na velikem zaslonu v recepciji: »Pirueta, dobrodošli na Rogli.« To je mladi ekipi dalo še dodatno motivacijo za treninge, ki so se pričeli skoraj takoj, ko jih je avtobus pripeljal do namestitvenega objekta. Številčna tekmovalna skupina se je ponovno družila s profesionalnimi trenerji, ki so pripravili razgiban, zanimiv in vsestranski »koledar« treningov. Zaradi podlage v dvorani, ki kotalkarjem zelo ustreza, so se skupaj odločili, da bodo letos še več časa preživeli na kotalkah, tako da so v raznovrstnih vajah osvajali ne samo zahtevne skoke in piruete, ampak tudi pester nabor korakov in vaj za eleganten nastop pred občinstvom. Kadar so kotalke počivale, pa se je ekipa urila v kondicijski pripravljenosti in raztezanju mišic. Zadnjo vadbo v dvorani so izkoristili za zabavne figure, skupinske elemente in ples na kotalkah ob vibracijah energične glasbe.

Da, na Rogli so za športnike idealne razmere, še posebno za umetnostne kotalkarje, saj lahko trenirajo v pokriti in zelo veliki športni dvorani, ki nima drseče podlage. Poleg tega je na lokaciji možno izvajanje vseh dodatnih suhih treningov, ker so jim na voljo tudi manjše dvorane in zunanja športna igrišča. Da je izkušnja še boljša, so na dlani prijetne sobe, fitnes, pokriti bazen ter raznovrstna in zdrava prehrana, ki ob napornem urniku še kako prija. In da seveda ne pozabimo okoliške gorske idile ter svežega zraka. Kotalkarji so se naužili prav vsega! V prostih uricah so si privoščili sprehode, igro na prostem, plavanje in zabavo v bazenu ter za piko na i še malo adrenalinsko doživetje s spustom po sankališču Zlodejevo. To je bilo veselja! In s tem se je novo poglavje na Rogli pri mladih tekmovalcih vpisalo v »knjigo« nepozabnih doživetij, ki jih je v tem zahtevnem, a presunljivo lepem športu veliko. Super izkušnja za vse, tudi za trenerje in spremljevalce, ki ni prinesla zgolj napredka v prvinah umetnostnega kotalkanja, temveč tudi še trdnejše prijateljske vezi. Ko ekipo enkrat druži ljubezen do kotalkanja, gibanja in glasbe, se nehote spletejo tudi velika prijateljstva. Le-ta polepšajo vsa druženja na kotalkah in so ogromna spodbuda za redno treniranje. Čudovito je prepustiti se tovrstnemu športnemu duhu.

V KK Pirueta zdaj že poteka program rednih tedenskih treningov, ki so polni strokovnih nasvetov, a tudi topline in smeha. Če je vaš otrok zagret za kotalke, je morda zdaj pravi čas, da se pridruži že vrsto let uspešnim domžalskim umetnostnim kotalkarjem.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

Tagi