Umetnostni kotalkarji KK Pirueta v 2020 vstopili z navdihujočo prednovoletno revijo

Uspešnih nastopov in odličnih dosežkov polno leto 2019, je Kotalkarski klub Pirueta v decembru zaokrožil s čarobnim, tradicionalnim božično-novoletnim nastopom, ki se je odvil pred polno tribuno gledalcev v soboto, 14. decembra 2019, v telovadnici Srednje šole Domžale. Skozi razgiban program se je predstavilo več kot 40 članic KK Pirueta.

Pogum za svoj prvi nastop so zbrale tudi kotalkarice, ki trenirajo vsega skupaj komaj tri mesece, vključno z najmlajšimi, starimi štiri in pet let. V revijalnih točkah, ki so jih vaditelji popestrili z živahnim naborom glasbe, plesom na kotalkah in tudi nekaterimi težjimi elementi skupinskega umetnostnega kotalkanja, so več kot odlično nastopile skupaj z že bolj izkušenimi tekmovalkami. Če upoštevamo še navdušeno publiko, ki jih je ves čas spremljala z bučnimi in vzpodbudnimi aplavzi, so vsi skupaj pričarali nepozaben prednovoletni dogodek, ki jih je, kot pravijo, navdal z veliko pozitivne energije za napornejše januarske treninge, ki so že priprava na prihajajočo tekmovalno sezono 2020.

Dekleta so prekipevala od veselega vzdušja, tudi revijalnih priprav so se skupaj s trenerji lotila z veliko vnemo. December v klubu namreč predstavlja čas, ko si pri ustvarjanju zanimivih koreografij privoščijo tudi malček zabave. Umetnostne kotalkarice KK Pirueta se skozi vse leto trudijo, osvajajo nove elemente, pilijo tekmovalne programe in tekmujejo, zato je v veselem decembru kratka preobrazba treningov v bolj sproščene več kot dobrodošla.

Posamično sta se na reviji predstavili tudi v minulem letu najuspešnejši tekmovalki kluba, Taja Cerar, državna prvakinja v obveznih likih, ki je na Pokalu Evrope v tej disciplini osvojila 7. mesto, in Mina Švajger, aktualna državna prvakinja v in-line kotalkanju.

Po koncu gladko izpeljane revije so se vse kotalkarice, starši in trenerji poveselili tudi ob zakuski v šotoru pri domžalskem drsališču. Nazdravili so tudi na res vrhunske uvrstitve v tekmovanju za Pokal Slovenije 2019, ki jih je v decembru objavila Zveza kotalkarskih športov Slovenije. V različnih starostnih kategorijah so se na najvišjo stopničko zavihtele Taja Cerar, Alja Smrekar in Eva Peterlin, srebro so osvojile Katarina Hribar, Ela Strohmaier Tavčar, Janja Blaž in Ana Marija Divovič, bron pa Aliana Vutkovič, Klara Kaplan in Nika Uzelac.

Iskrene čestitke! Čestitke tudi vsem ostalim tekmovalkam, ki so vse posegale po zelo dobrih uvrstitvah. Zdaj pa je že napočil čas za nove izzive in cilje.

Avtor: KK Pirueta; Foto: KK Pirueta

Tagi