UKI CUP 2013/14 – Pester prvi pomladni vikend

V nedeljo 23. marca, je v Športnem parku Radomlje potekal že 3. turnir za dekleta U15 in U13 (tokrat prvič pod imenom UKI CUP), katerega smo zaradi slabega vremena v lanskem oktobru prestavili na mesec marec. V Radomljah se je kljub slabi vremenski napovedi zbralo kar lepo število ekip (več kot 120 igralk), trenerjev, staršev in navijačev, sobotni del tekmovanja pa smo zaradi odjav prijavljenih ekip prestavili na nedeljo.  Lahko pa je resnično žal vsem klubom, ki se niso udeležili tokratnega turnirja, saj smo prav vsi uživali navkljub nekoliko slabšemu vremenu.

Dogajanje se je začelo že zgodaj zjutraj, saj so prva dekleta na zelenico stopila že ob devetih. Dekleta do petnajst let so bila razporejena v dve skupini. Prvi dve ekipi iz vsake skupine sta se kasneje pomerili v polfinalnih srečanjih, tretje in četrto uvrščeni ekipi v skupini, pa je čakalo srečanje za 5. oziroma 7. mesto. Skozi sito polfinalnih obračunov se je uspelo prebiti ekipi iz Ptuja in ekipi NK Fužinar, domačim igralkam iz Radomelj pa je v tekmi za 3. mesto nasproti stala ekipa iz Radelj ob Dravi. Radomljanke so se s končnim rezultatom 3:0 lahko upravičeno veselile 3. mesta. V finalni tekmi pa je bilo napeto vse do konca, Ptujčanke so si zmago zagotovile šele po izvajanju 7-metrovk, saj se je srečanje po rednem delu končalo z rezultatom 1:1.

REZULTATI V SELEKCIJI U15:
1. ŽNK MSM PTUJ
2. NK FUŽINAR
3. ŽNK RADOMLJE
4. ŽNK RADLJE
5. NK KRIM ORSYS
6. NŠ AJDOVŠČINA
7. NK KRIM IZVOR

Prav nič manj napeto ni bilo v selekciji deklic do 13 let. V tej kategoriji so se sicer pomerile le 3 ekipe, vendar smo vseeno spremljali lep nogomet. Ptujčanke so si tudi v tej selekciji zagotovile prvo mesto, sledile so jim vrstnice iz Jevnice, tretja pa so bila domača dekleta. Za ves trud in požrtvovalnost so bila dekleta nagrajena tudi z medaljami in pokali.

Skupinska fotografija ekipe deklic U13 ŽNK Radomlje.

Na svoj račun so prišle tudi deklice do 11 let, za katere smo organizirali že 3. igralni dan v letošnjem šolskem letu. Ekipi Radomelj in Krima sta opravili zabaven trening poln zanimivih iger in vaj. Najbolj navdušene pa so bile igralke, ko so vse svoje znanje pokazale na tekmi. V ospredju seveda ni bil rezultat, temveč zabava in nasmejani obrazi deklic, vsekakor pa smo dobili potrditev, da se za prihodnost ženskega nogometa v Sloveniji ni potrebno bati. Vsaka udeleženka je prejela pravo pravcato medaljo, katero jim je podelila naša članica in reprezentantka Barbara Kralj.

Še enkrat hvala vsem ekipam, trenerjem, navijačem za obisk in podporo dekletom, staršem in trenerjem NK in ŽNK Radomlje za pomoč pri organizaciji, NZS in MNZ Ljubljana in seveda nepogrešljivim sponzorjem in donatorjem (UKI d.o.o., VAR-IKS BOJAN ROJC S.P., TRIMER d.o.o., LJUBLJANSKE MLEKARNE, PICERIJA JAKA HOMEC, GRADBENA DELA STANKO JURAČIČ S.P., LES MONT ROBERT MARKIČ S.P., POSLOVNO SVETOVANJE PETER RAZPOTNIK S.P., JEREB MATEJ Z DRUŽINO, ENES KUMALIĆ, JEREB MITJA), ki so nam omogočili izpeljavo turnirja in nam v težkih časih stojijo ob strani in nas brezpogojno podpirajo. Upamo, da se vidimo na naslednjem UKI CUP-u, ki bo že zelo kmalu, natančneje oktobra letos, verjamemo pa, da v še večjem številu in predvsem lepšem vremenu.

Fotogalerijo s turnirja si lahko ogledate na Facebooku ŽNK Radomlje (avtorja: Romana Rojc in Vid Šere)

Avtor: Klara Rudič; Foto: Romana Rojc, Vid Šere, ŽNK Radomlje
Tagi