Turnir ob prazniku Občine Domžale & 3. memorial Vida Vavpetiča 

Pravijo, da kogar ne pozabijo, ta ne umre in to zanesljivo velja za Vida Vavpotiča, uspešnega šahista Šahovskega kluba Domžale Tajfun, ki se je poslovil leta 2016, v nedeljo, 7. aprila  2019, pa so člani društva na Viru pripravili v njegov spomin 3. Šahovski turnir, s katerim tradicionalno obeležujejo tudi praznik občine Domžale. Turnir vselej obiščejo tudi njegovi sorodniki.

V spomin na šahista, ki ima v zgodovini šahovskega društva pomembno vlogo, je Jože Skok, podpredsednik Upravnega odbora društva, pripravil tudi manjšo razstavo in se s številnimi priznanji, pokali in fotografijami spomnil njegovih nepozabnih šahovskih uspehov, za katere je med drugim prejel tudi zlato plaketo Občine Domžale – za življenjsko delo na področju športa ter srebrno plaketo Šahovske zveze Slovenije.

Letos pa je Jože Skok spominski kotiček obogatil tudi s fotografijami iz njegovega zanimivega glasbenega življenja, ki je med Domžalčani manj poznano, pa vendar pomembno. Tako je Jože Skok povedal, da je imel Vide Vavpetič izjemen posluh za glasbo, igral je violino, klarinet in tolkala ter bobne, v roke pa je prijel tudi harmoniko. V mladosti je  nastopal v raznih glasbenih zasedbah, kot bobnar pa igral v ansamblu Staneta Vavpetiča in ansamblu Anis. Njegovo pripoved so dopolnili tudi  številni sorodniki; žena Cirila in sin Iztok, sestri Milka in Ida ter brata Stane in Andrej.

Vse navzoče na turnirju ob prazniku Občine Domžale & 3. memorial Vida Vavpetiča je pozdravil predsednik ŠD Domžale Tajfun Boštjan Grošelj ter spomnil na Vida Vavpetiča, velikega človeka, športnika, šahista in prijatelja, ki je za seboj pustil neizbrisno sled pri razvoju šaha na Domžalskem, ter jim zaželel veliko uspehov na turnirju.

Poglejmo še najodmevnejše rezultate: najboljši član ŠD Domžale Tajfun je bil Marjan Karnar, najboljši senior Boris Skok, najboljši občan Domžal Bojan Osolin, najboljša ženska pa Pavla Košir. Vsem udeležencem, predvsem pa tistim najuspešnejšim iskrene čestitke, čestitke pa tudi organizatorjem za res prijetno šahovsko dopoldne.

Avtor: Vera Vojska; Foto: Vera Vojska

Rezultati:

 

Tagi