Turnir DU13 prestavljen, DU17 zmagale, članice izgubile v Velenju

V preteklem vikendu je bila vrsta tekem in turnirjev zaradi slabega vremena in poplav prestavljena, tako se je zgodilo tudi s turnirjem deklic U13, ki je bil sprva s Krima prestavljen v Radomlje, nato pa zaradi nezmožnosti prihoda ekip na turnir prestavljen na drug termin. Dekleta U17 in članice pa so navkljub slabemu vremenu svoji srečanji odigrala in dosegla polovični izkupiček.

Dekleta U17 ponovno do treh točk
Ekipa, ki v sezoni 2014/15 še ne pozna poraza je v 9. krogu lige DU17-zahod gostila novomeško Krko. Prvo srečanje 27.9. v Novem mestu so po dveh zadetkih Ane Černelič in razburljivi končnici dobile naše punce in tudi tokrat je bilo za pričakovati zanimivo in borbeno predstavo obeh ekip.

Srečanje se je je v Radomljah pričelo ob 14.00 uri na suhem igrišču z umetno travo, naša dekleta pa so v tekmo krenila odločene, da tudi na zadnjem letošnjem ligaškem srečanju osvojijo tri točke in tako na najlepši možni način zaključijo jesenski del prvenstva. Prvih petnajst minut smo spremljali enakovredno predstavo, naša dekleta so bila sicer nekaj malega več pri žogi, a si nobena ekipa ni priigrala omembe vrednih priložnosti. V 20. minuti je imela najprej odlično priložnost Barbara Bavčer a je merila mimo vrat, v 24. minuti pa je Radomljanke v vodstvo popeljala Ana Černelič, ko je s strelom iz 18-ih metrov presenetila gostujočo vratarko. Veselje po zadetku se še ni poleglo, ko je ena izmed gostujočih branilk po mnenju glavnega sodnika v svojem kazenskem prostoru igrala z roko. Odgovornost je prevzela najmlajša igralka naše ekipe na igrišču Neva Kumalič in hladnokrvno povišala na 2:0. Do konca prvega dela sta imeli obe ekipi nekaj pol priložnosti, a se mreži nista zatresli.

Oglejte si fotogalerijo s srečanja (avtor: Frane Komatar)

V drugi del srečanja so odločneje krenile gostje in po vsega štirih minutah izkoristile neodločno posredovanje Radomljank ob predložku s prostega strela. Odbita žoga je prišla do kapetanke Helene Plut, kateri pa s petih metrov ni bilo težko zadeti. Gostje so imele nato še eno izjemno priložnost za izenačenje a je odlično posredovala domača branilka Petra Zalaznik in z drsečim startom preprečila zadetek gostjam. Nato so se varovanke Meha Bašiča ponovno zbrale in zaigrale podjetneje, za kar so bile nagrajene v 60. minuti, ko je Ana Černelič s svojim drugim zadetkom na srečanju (s prostega strela) povišala na 3:1. Le šest minut kasneje vnovični, že tretji zadetek Ane in vodstvo s 4:1. Radomljanke so bile v zadnjih minutah srečanja boljše, po še eni napaki pa je gostjam v 73. minuti preko Nastje Gornik uspelo znižati zaostanek na dva gola. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenil in naše punce so se lahko razveselile že šeste letošnje zmage ob enem remiju, kar jih postavlja na vrh prvenstvene lestvice.

Čestitke dekletom za novo zmago in niz neporaženosti v jesenskem delu. Niso pa še povsem zaključile s tekmovanjem, saj jih čaka še polfinalni pokalni obračun, ki bo v Radomljah v sredo, 26.11.2014 ob 17.30, nato pa se bodo varovanke trenerja Meha Bašiča merile v zimski ligi s fanti U15, ki jo organizira NK Radomlje. Verjamemo, da bodo dekleta kos tudi tem težkim nalogam, ki so pred njimi.

Članicam ob dobri predstavi zmanjkalo nekaj sreče
Ekipa članic je v 10. krogu gostovala v Velenju pri ekipi ŽNK Rudar Škale, proti kateri je v 1. krogu na domačem igrišču slavila z 1:0. Tokrat so Radomljanke na gostovanje ponovno odšle brez naše najboljše strelke Nine Predanič, katere odsotnost se v zadnjem obdobju še kako pozna, a varovanke trenerja Milomirja Mandiča so po nekoliko slabših predstavah v zadnjih krogih obljubile, da bodo dale vse od sebe in se borile do zadnjega atoma moči in lahko vam povemo, da so svojo obljubo držale.

Srečanje v Velenju se je pričelo pred lepim številom gledalcev, kar 100 se jih je zbralo in večina jih je pričakovala lahko delo domačink, s čimer pa se varovanke trenerja Milomirja Mandiča niso strinjale in navkljub težavam odlično upirale favoriziranim domačinkam. Omeniti velja izredno priložnost Mance Jereb, ki se je v peti minuti znašla v priložnosti za zadetek, domačinke so jo v kazenskem prostoru zaustavile s prekrškom, a je glavni sodnik Jože Pahole na začudenje vseh le zamahnil z roko. Radomeljska obramba je prvič popustila na sredini prvega polčasa, ko je v 21. minuti zadela Anja Levačič. Po prejetem zadetku so naša dekleta nadaljevala z borbeno predstavo, kar se jim je obrestovalo v 32. minuti, ko je na 1:1 poravnala Barbara Kralj. Do konca prvega polčasa se rezultat ni spremenil, omeniti pa velja zmedenost sodniške trojke, ki je v preostanku prvega polčasa s svojimi odločitvami nemalokrat (negativno) presenetila bodisi eno ali drugo stran.

V drugi del so odločneje krenile domačinke in po desetih minutah po vnovičnem zadetku Levačičeve povedle z 2:1. Radomljanke so zaigrale nekoliko odločneje in prihajale do polpriložnosti, kjer pa se je močno poznala odsotnost Predaničeve in Gadnikove. Glavni sodnik je v 65. minuti po posredovanju domače obrambne igralke z roko kazenskem prostoru spregledal, kar pa je ostalo nedosojeno na eni, je le pet minut kasneje dosodil na drugi strani in tako domačinkam ponudil lepo darilo – 11-metrovko. Z 11-ih metrov je poskusila Lara Prašnikar, a je tokrat ponovno odlična vratarka Sonja Čevnik njen strel ubranila. V 81. minuti pa smo videli najverjetneje najlepši zadetek te jeseni. S prostega strela je v slogu nogometnih velemojstrov zadela Ana Berdnik in tudi odlična parada najboljše slovenske vratarke Čevnikove ni bila dovolj, da bi preprečila zadetek. Do konca srečanja se rezultat ni spremenil in tako so v derbiju slavile Velenjčanke s 3:1.

Čestitke domačinkam za zmago, našim dekletom pa za prikazano borbeno in ekipno igro, saj so po štirih slabših predstavah dokazale, da znajo igrati dober nogomet in verjamemo, da bodo v zadnjem krogu jesenskega dela, to nedeljo, 16.11.2014 ob 14.00 v Radomljah, naskakovale nove tri točke in poskusile zakključiti jesenski del prvenstva z zmago ter se pripravile na spomladanski del sezone 2014/15. Se vidimo v nedeljo v Radomljah, do takrat pa: VSI ZA ŠAMPIONKE RUMENE!!!

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Frane Komatar (ŽNK Radomlje)
Tagi