Tudi pionirji U16, člani Atletskega društva AS z medaljami na državnem atletskem prvenstvu

V soboto in nedeljo se je v Celju odvijalo Prvenstvo Slovenije za kategorijo pionirjev in pionirk U16. Ni naključje, da so najboljši učenci tudi odlični športniki. Pred dnevi je župan Toni Dragar sprejel najboljše učence osnovnih šol. Med njimi tudi tri AS-e. In zaslužena priznanja so v soboto naši atleti nadgradili še z odločnimi uvrstitvami na atletskem državnem prvenstvu.

Vid Savnik je osvojil zlato medaljo v hitri hoji. V zelo napetem zaključku skoka v višino je osebnemu rekordu navkljub (186 cm) Juš Smole osvojil drugo mesto. Juš je še enkrat dokazal, da je z vrstnikom Rokom Rennerjem iz celjskega Kladivarja trenutno najboljši mladi skakalec v Sloveniji.

V zelo močni konkurenci teka na 1000 m je Sofia Kokot osvojila odlično osmo mesto. Rezultat 3:11,34 je popravek klubskega in osebnega rekorda. Nastopila sta še dva odličnjaka (AS-a). Neža Hren je v skoku v daljino zasedla 17. mesto. Luka Dragar pa je v tek na 300 m končal na 25. mestu.

Skupaj so As-i letos na pionirskih prvenstvih (U12,U14,U16) osvojili 7 odličij! Dve zlati, tri srebrne in dve bronasti medalji!

Iskrene čestitke!

Avtor: AD AS; Foto: AD AS
Komentarji uporabnikov